L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 8 de maig del 2021

Reivindicar la solució definitiva de les nostres platges és responsabilitat també de la ciutadania: "Ni un dia més sense solucions"!!!

 

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha confirmat la convocatòria d'una concentració ciutadana en la Platja de la Goleta per al diumenge, 30 de maig a migdia, per tal de reivindicar una solució definitiva al problema de transgressió de les dues platges de Tavernes.

 
L'alcalde s’ha reunit d’urgència amb els i les portaveus dels grups municipals per a comunicar-los la convocatòria d'aquesta mobilització a la qual es convida a tots els ciutadans de Tavernes per a reclamar a la Demarcació de Costes una solució definitiva. Tots els grups de la corporació municipal s'han sumat i  donen suport a aquesta iniciativa.
 
No ens queda arena en la Goleta
 
 
“Defensarem els interessos dels nostres veïns i veïnes fins al final i farem tot el que calga perquè ens escolten. Demanem a la Demarcació de Costes que assumisquen les seues responsabilitats i protegisquen les platges de Tavernes, perquè la situació és insostenible i no pot passar més temps sense que se’ns donen solucions” ha indicat l'alcalde Sergi González.
 
Falta d'actuacions de les Administracions competents
 
La falta d’actuacions per part de la Demarcació de Costes en les platges de Tavernes obliga al consistori valler a prendre aquesta decisió, ja que, a diferència d’altres anys, enguany ni tan sols hi ha la previsió de fer el manteniment habitual amb una reposició forta de l'arena que és el que permet als ciutadans vallers i estiuejants a poder gaudir de la Goleta. 
 
 
 
Aquesta actuació és totalment necessària per a tindre la costa i platges valleres en condicions aquest pròxim estiu, especialment en la platja de la Goleta, on els efectes dels temporals últimes es deixen vore de manera molt palesa: no queda pràcticament arena i, a més a més, s'observen les pedres que impedeixen l'estada damunt de l'arena i posen moltes dificultats al bany. 
 
Alguna decisió s'haurà de prendre abans de l'estiu, sobre tot en allò que afecta les pedres, però ja se sap que l'Ajuntament no té cap competència sobre la costa i no pot actuar per si mateix. Mentre tant, i segons coneixem, les gestions de l'alcalde Sergi González amb Costes són constants perquè com a mínim es dona una solució a aquest problema de les pedres i s'actue per millorar la Goleta.
 
Paral·lelament, l’Ajuntament de Tavernes prepara accions legals contra la Demarcació de Costes, l’organisme competent del manteniment de la costa, davant la mancança d’actuacions i solucions definitives en els últims anys.
 
El senador Mulet, en el centre, en una visita a la Goleta
 
 
I dels partits locals què?

Els partits local es van comprometre l'any passat  a efectuar gestions amb els màxima responsables dels seus partits perquè el problema de la Goleta i de la platja de Tavernes es tractara en el Congrés o en el Senat. 

Fins ara, sembla ser que això no ha estat massa efectiu, almenys no hem vist ni en els seus facebook ni en cap article o nota de premsa que hagen publicat les gestions al mes alt nivell ni que aquestes s'hagen plasmat en actuacions/propostes en les Corts o Senat. 

L'excepció a la presumpta falta d'actuació política al més alt nivell la trobem en Compromís, on el seu diputat Joan Baldoví, ha presentat de forma continua en la última dècada, i en forma d'esmenes als pressupostos de l'estat, propostes d'inversions en les platges de Tavernes i de la Safor. Cal dir que mai no han estan recolzades i aprovades, ni tan sols pels diputats valencians dels altres partits, especialment els del PP, quan majorment aquestes esmenes es feren sota el govern de M. Rajoy.

Última actuació, en gener, del senador Mulet després que PSOE-UP, PNV i ERC rebutjaren les esmenes on Compromís demanava actuacions a Tavernes

També s'ha sumat a la reivindicació política el senador Carles Mulet, que ha visitat les platges de Tavernes i ha presentat diverses iniciatives i preguntes en el Senat sobre les actuacions que pensa efectuar el govern del PSOE en les platges de Tavernes i la Safor, sobre tot després dels temporals que ens han assotat aquests darrers anys. Per ara, no ens consta que hagen estat respostes pel govern de Sánchez.