L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 de maig del 2021

L'ESTAT DE LA QÚESTIÓ: Crítiques a centenars, però cap proposta de millora: El PP sempre en negatiu i en contra del col·lector de la platja.


El PP de Tavernes, des del 2011, ha fet de la crítica el "modus operandi" a la ciudad sense oferir en aquests 10 anys cap proposta argumentada i raonada per millorar qualsevol aspecte de la ciutat i que justifique mínimament les dietes i indemnitzacions que suposadament reben  per fer eixa tasca. 
 
Una obra essencial per a la platja com és la construcció del vial perimetral de la platja i del col·lector per evitar inundacions per pluja en la zona nord de la Platja de Tavernes ha estat sempre una de les seues fixacions: va votar en contra del projecte del col·lector i vial el novembre del 2015 (foto superior), va votar en contra del sistema de finançament del vial, etc i etc.

Ara, en manifestacions a LP, el PP de nou actua en negatiu i es posiciona en contra de la instal·lació de fanals en algun trams del carrer Blasco Ibañez i la seua portaveu, la senyora Eva Palomares, afirma que s’han col·locat enmig de la vorera, cosa que no és exactament així. També afirma que s’incompleixen normes d’accessibilitat i s’impedeix el trànsit de persones amb cadira de rodes, una cosa que l’Ajuntament nega i afirma que no és cert.

També afirma que “la obra llega con diez años de retraso”, i suposem ho dirà en referència als seus governs que del 2006, quan es va plantejar el col·lector, fins el 2011 no avançaren res de res el projecte. Li recordem que en el ple de novembre del 2015 Compromís va presentar el nou projecte i el PP va ser l'únic partit  que va votar en contra (foto superior).

Es veu el troncal d'aigua potable al costat de la vorada

La seua portaveu Eva Palomares, afirma en LP que “exigirà” al govern local (Compromís i PSOE) la retirada dels fanals. No li negarem tot el dret a exigir el que considere, siga la retirada o posar un llaç amb la bandera espanyola als fanals, si cal. Ara, queda ben clar que  una vegada més ha perdut l'ocasió per a demostrar que els diners que Tavernes li paga en dietes i indemnitzacions estan ben empleats:  No ens ha explicat quin projecte té i com pensa solucionar el canvi de la canonada troncal i tots els ramals secundaris que proveeixen d’aigua potable els edificis, cases, comerços i  habitatges de la zona per modificar els fanals.

Nosaltres preguntarem i ens han explicat - si ella hagués preguntat segur que també-  que el problema va sorgir quan en fer  les voreres noves es va comprovar que per davall i arrimada a la nova vorada, hi ha enterrat una canonada troncal, o siga la general, d’aigua potable i això ha obligat a separar els nous fanals en algun tram del carrer.  Potser ara estem pagant alguna mala planificació en l'urbanisme de fa dècades, sobre uns 40 anys abans quan ni existia Compromís. 

La senyora Eva Palomares ha perdut una bona ocasió de demostrar-nos la seua capacitat de gestió.  Ha perdut l'ocasió per explicar-nos quin projecte té el PP per canviar el troncal d’aigua potable i com es faria, quin cost tindria (mig, un, dos... milions d’euros?) i com el pagaria l’Ajuntament.

 La canonada troncal d'aigua potable en un altre tram de la vorera

Tampoc ens ha explicat quin programa té per executar la substitució de les canonades del proveïment d’aigua potable de manera que no “fastidiara” el veïnat i no estigués sense mesos de bon servei, cosa que igual és impossible i potser serien mesos i mesos sense bon proveïment d’aigua potable en la zona nord, etc i etc.

De tot això ella no en parla. Només critica unes solucions dels tècnics municipals i dels tècnics d’Hidraqua, empresa concessionària de l’aigua potable que és l’adjudicàtaria de l’obra, perquè la solució tothom sap que és tècnica i no política. Però ella s'encabota en voler demostrar-nos que l'únic que sap fer és criticar, i a actuar sempre en negatiu.

El que ja hem dit: ha perdut una bona oportunitat de demostrar-nos la seua capacitat de gestió presentant un projecte de solució i, de passada, ens demostraria que els diners que li paguem per dietes i indemnitzacions tots els mesos i des de fa vora sis anys estan ben empleats per les idees i projectes que aporta al bé de Tavernes.

Per cert, quants diners porta cobrats en aquesta legislatura? En la passada ho sabem, es publicava en el web municipal. Per què en aquesta no es publiquen les dietes i indemnitzacions? Per què la senyora Palomares que sempre parla de transparència mai no ha exigit que es publiquen?