L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 30 de maig del 2021

Sobre 1.200 veïns reclament al Ministeri de Transició Ecològica solucions urgents i definitives per a les platges de Tavernes

  

Més d'un millar de persones (segons la Policia Local) han respost a la convocatòria de l'Ajuntament de Tavernes i es concentraren a la Platja de la Goleta per reivindicar i exigir al Ministeri de Transició Ecològica, mesures concretes i urgents que solucione el greu problema que pateixen ja només les platges de Tavernes, sinó també les del sud de la Safor.

 

De fet, polítics de tots els colors i responsables municipals de les platges del sud, s'acostaren a Tavernes per donar recolzament a una reivindicació que tothom sap que no només afecta a Tavernes sinó a tota la comarca. Destaquem la presència del diputat Joan Baldoví, persona que s'ha caracteritzat sempre i des de fa ja anys per la defensa del nostre litoral, acció duta a cap amb laconstant demanda de solucions del Ministeri de Transició Ecològica a traves d'esmenes en els pressupostos de l'Estat que sempre el govern del PP va votar en contra, o les últimes actuacions del senador Carles Mulet, amb preguntes incisives sobre les actuacions que es pensen fer a Tavernes, algunes sense respostes. 

També hem vist l'exalcalde valler, Jordi Joan, el polític que al juliol de l'any 2016 va protagonitzar la primera queixa de la ciutadania vallera amb una concentració davant Delegació de Govern de València, durant el govern de Rajoy, tot i que en aquell any algun PPartit que ara es vol erigir com a salvador, ni es va dignar a acudir. 

  
 
 
L'acte d'avui ha estat un acte senzill, on allò que més calia i importava, era escenificar la unió de tota la població i els estiuejants d'altres comunicats, i la voluntat de que la solució siga urgent després de molts anys en l'anterior govern de Rajoy en que no es va avançar absolutament res. Ara cal esperar a saber la resposta del govern Sánchez: almenys ja ha anunciat la pròxima licitació del projecte que es vol siga definitiu.

L'alcalde de Tavernes, Sergi González, s'ha dirigit als presents en un parlament on ha entremesclat frases en castellà en una mostra de deferència als visitants d'altres comunitats que en aquests dies ens visiten perquè no hem d'oblidar que ells també poden gaudir de les nostres platges.


 

 Sergi González ha estar reivindicatiu, i ha recordat com Tavernes ha estat molts anys, pràcticament tota la passada dècada, oblidada pels responsables del Ministeri de Transició Ecològica, tot i vore com les continues reposicions d'arena eren una i altra vegada menjades pels temporal. 

L'alcalde de Tavernes ha demanat una actuació justa envers Tavernes, mentre ha recordat que no es preveu cap actuació abans de la temporada estival, tot el mal estat de la platja i els problemes que hi ha i repercuteixen negativament al nostre turisme i economia com a ciutat.

 Gonzàlez ha afirmat que l'Ajuntament de Tavernes, representat avui per la pràctica totalitat de tots els regidors, està disposat a arribar fins el final, i si cal i es veu la possibilitat a denunciar davant el jutjat la falta d'actuació del Ministeri.

 

 
 

Després del parlament, tots els polítics presents han fet un trasllat d'una pancarta reivindicativa fins a vora mar, on s'han clavat una mena de cartells on es demanava un SOS per a les platges valleres. 

I mentre tot això passava, al nostre costat escoltàvem el comentari d'una veïna, ben conscienciada, que afirmava que l'acte d'avui ha de ser el primer, i que l'Ajuntament ha de mantindre encesa la flama de la reivindicació i de la lluita en defensa dels interessos de Tavernes, proposant a aquells que l'escoltaven la col·locació de pancartes en el lema del SOS en tot l'any a les balconades dels edificis, a manera com "Teruel existe", que podem considerar un exemple a seguir per fer visibles els problemes de la nostres platges.