L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dilluns, 1 de febrer del 2021

"Jo també sóc Joan", campanya solidària amb Joan Gogollos, el valler que lluita per evitar els desnonaments.


La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Safor-Valldigna ha engegat una campanya en suport al valler Joan Cogollos que s’enfronta d’ací pocs dies a un judici per la seua participació en un desnonament a Oliva.

El valler i professor Joan Cogollos i Fons (Tavernes 1946) s’enfronta a una pena d’un any i mig de presó perquè, segons la denuncia dels agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil, es varen comportar de forma violenta i proferiren insults en un cas de desnonament a Oliva on participava com a membre de la PAH (Plataforma Afectats Hipoteca), cosa que nega el valler.

La denuncia és contra Joan Cogollos però també contra les dues persones desnonades, i els tres acusats neguen les acusacions. El jutge ha decretat la vista oral sota l’acusació d’atemptat i lesions als agents policials, i el fiscal sol·licita un any i sis mesos i el pagament de multes. Però l’opinió de la PAH és que no hi ha delicte per una resistència pacífica a un desnonament on, 4 menors i la seua família, van quedar finalment al carrer a Oliva.

Qui coneixem Joan Cogollos sabem del seu tarannà de militant pacifista de sempre des de la militància els anys 60 en plataformes obreristes com Autonomia Obrera i la HOAC (Germanors Obreres d'Acció Catòlica) i de persona preocupada per la pau i defensa dels drets de les persones, una actitud que ha estat sempre el seu far tant al Col.lectiu de Mestres de la Safor com al SATE, o en la coordinació d’activitats en la Universitat d'Estiu de Gandia, en l'Escola d'Estiu Marina-Safor i en el marc d'Acció Cultural del País Valencià.

Joan Cogollos no ha volgut firmar l'acta de conformitat de Fiscalia en l’acte de conciliació celebrat el passat setembre perquè com diu, això implicaria que tot quedara en una multa, però seria acceptar uns fets que nega en contra dels informes i versió policial, mentre afirma que mai no va actuar amb força contra els agents, presents en el desnonament ordenat per un jutjat de Gandia.

Joan Cogollos reconeix els moments de tensió entre els membres de la PAH i els agents, però nega la violència i insults que li atribueixen en l'atestat policial i per això ha volgut arribar fins al judici, per demostrar que en cap moment ha actuat com indica el Ministeri Fiscal i que tant ell, com la resta de membres de la PAH, exercien una acció en defensa dels drets humans.

El pròxim dilluns, dia 8 de febrer, està previst el judici per suposat delicte d’atemptat contra l’autoritat per les suposades agressions i insults a un policia local quan va assistir a una acció pacífica per a frenar el desnonament d’una família el setembre de 2018

Els vallers i valleres podem col·laborar penjant el missatge als nostres balcons i i enviar una foto al correu electrònic afectats.lasafor@gmail.com o al Facebook d’Acampada Safor-Valldigna <https://www.facebook.com/pahsaforvalldigna15m> i serà compartida en les xarxes socials.

Podeu llegir una entrevista amb Joan Cogollos clicant en aquest enllaç