L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 5 de febrer del 2021

El Món de la Cultura i el Teatre del Raval donen suport a Joan Cogollos amb un concert virtural avui divendres


El món de la Cultura ha volgut també sumar-se a l'onada de solidaritat amb el valler Joan Cogollos, un home de coneguda trajectòria en la lluita pacífica per la justícia social i els drets de les persones més vulnerables. La resposta a la crida feta des de la PAH Safor-Valldigna ha sigut unànime, sumant vora una vintena d’artistes, en poc més d’una setmana, que celebraran avui a partir de les 19 hores un concert virtual. 
 
 El Triangulista serà l’encarregat de presentar el concert, que Sota el títol “Veus contra la repressió. Jo també soc Joan”,comptarà amb un ventall d’artistes d’arreu de l’estat, com ara Pau Alabajos, Clara Andrés, Òscar Briz, Carles Pastor, La Cris, Pablo Sánchez -Ciudad Jara-, Nativa, Pau Riba, Enric Casasses, Quico Pi de la Serra, Àngel Villalba, Donallop i Toni Carrión. També tindrà les col·laboracions del músic i cantant basc, Fermín Muguruza; l’actor madrileny, Alberto San Juan; Panxo, de Zoo, Ximo Vidal i Gongui, de Pluja Teatre i Mossén Bramit Morera i els morts.  
 
El concert, que començarà a les 19h de divendres, s’oferirà en dues modalitats. Per una banda, la retransmissió del mateix serà en streaming, a través de la pàgina de Facebook de la PAH Safor-Valldigna: https://www.facebook.com/pahsaforvalldigna15M, també amb l’opció del Youtube de LaCasaCalba; i per l’altra, hi haurà la possibilitat de gaudir-lo gratuïtament al mateix Teatre del Raval de Gandia, que retransmetrà l’streaming i acollirà a alguns dels artistes del cartell. Serà el cas de Carles Pastor, Òscar Briz, Clara Andrés i Nativa. La resta d’artistes, actuaran des de casa.
 
 
 
Joan Cogollos,  activista de la PAH, de 75 anys, s’enfronta el pròxim 8 de febrer a una pena d’un any i mig de presó, acusat d’atemptat contra l’autoritat, mentre participava en una acció pacífica per aturar un desnonament, en setembre de 2018 en Oliva.

El judici a l’activista de la PAH Safor-Valldigna, Joan Cogollos, ha despertat la solidaritat arreu de l’estat. Centenars de persones, a títol individual, però també col·lectius, moviments socials, entitats i organitzacions, sindicats i partits polítics han expressat, mitjançant adhesions, manifestacions públiques i fotogràfiques a les xarxes socials, el seu suport.
 
Des de la PAH Safor-Valldigna expliquen que l’objectiu d’aquest concert, com de la resta d’accions que han dut a terme, és acompanyar a Joan Cogollos i fer acomplir el lema de la PAH ‘Si ens toquen a una, ens toquen a totes’, donant una resposta conjunta davant la repressió. Alhora, es busca que la cultura siga un altaveu per donar a conéixer el cas de Joan Cogollos, que és també el de moltes altres activistes i persones anònimes, que venen patint les conseqüències de la Llei Mordassa, des de 2015, així com de les darreres modificacions del Codi Penal, “que intenten minvar el dret a la llibertat d’expressió i de manifestació per a les pesones que donen la cara pels Drets Humans”, expliquen des de la Plataforma.
 
 

 L'’organització del concert compta amb la implicació del Teatre del Raval de Gandia i LaCasaCalba, oferint no solament l’espai, sinó tots els seus mitjans tècnics i professionals. Cal assenyalar que ambdós projectes culturals estan capitanejats per Francesc Burgos i Isa Cogollos, qui és, a més, filla de l’activista encausat. “Volem que aquest concert siga també un homenatge a la trajectòria d’un home que ha posat tota la seua vida al servei de la justícia social, amb la convicció que si no lluitem pel present, no tindrem futur”.