L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 2 de febrer del 2021

Tavernes s’ha adherit avui a les ajudes del Pla Resistir amb la signatura del decret per l'alcalde Sergi González


El govern municipal, pas a pas, va complint totes les etapes necessàries perquè les ajudes
directes als sectors de l’hostaleria i la restauració, l’oci nocturn, els allotjaments i activitats turístiques, així com les activitats esportives, artístiques i d’espectacles, de creació, recreatives i d’entreteniment, siguen una realitat.
 
I dins les gestions que es duen a cap des de fa ja més d'una setmana, avui s'ha donat una passa endavant a beneficiar aquests sectors. Així l’alcalde de Tavernes, Sergi González,  ha firmat el decret d’alcaldia pel qual l’Ajuntament valler s’adhereix oficialment al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana. 
 
I això implica destinar 400.982 euros per a la línia d’ajudes "Parèntesi" que dona suport econòmic directe als sectors més perjudicats per la situació sanitària, dins del pla general de la Generalitat que du com a nom "Pla Resistir", un programa que suposa una estreta col·laboració entre administracions entre les quals hi ha la Generalitat Valenciana, que aportarà el 62,5% , la Diputació de València un 22,5% i el consistori valler que assumirà el 15% restant, una aportació en diners de 60.000 euros a més de fer-se càrrec de totes les despeses materials que suposa la gestió i disposar dels mitjans humans que la faran possible.
 

 L'alcalde Sergi González ha manifestat que “estarem al costat de les pimes i autònoms de Tavernes que s’han vist més afectats per la pandèmia perquè ningú es quede arrere. Les ajudes del Pla Resistir arribaran a moltes famílies que malauradament no poden obrir els seus negocis o tenen moltes limitacions”. 
 
Tota la gestió municipal es du a traves de la regidoria de Foment Local, el regidor responsable de la qual Josep Llàcer, de Compromís, ha assenyalat que “des del consistori volem donar una resposta ràpida en la gestió de les ajudes i que siga quan més prompte millor. Estem ja preparant i ultimant les bases reguladores i pròximament s’informarà amb detall del contingut i del procés de sol·licitud”.
 

Les ajudes cobriran les despeses d’activitat de treballadors autònoms i les microempreses amb un màxim de 10 treballadors amb una ajuda directa de 2.000 euros per cada autònom o pime fins a 10 empleats, més un increment addicional de 200 euros per treballador donat d’alta en la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

I dins de la celeritat que vol donar el govern municipal de Compromís i PSOE al tràmit d'ajut cal esmentar que la setmana passada es posar en marxa una oficina d’atenció especialitzada dins del Departament de Foment Local, on es gestionen directament les sol·licituds de la línia d’ajudes Parèntesi, s'ofereix informació i es resolen dubtes mitjançant el telèfon mòbil 673 689 826 (en horari de 9 a 14 hores) i el correu ajudesparentesis@tavernes.org.