L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 5 de febrer del 2021

L'IES Jaume II el Just du a cap "Les xerrades de l'IES", un cicle amb temes múltiples dirigit a la formació de l'alumnat

 

L'IES Jaume II el Just està duent a cap un ample cicle de xerrades formatives sobre diversos temes i que té l'objectiu, com ens ha assenyalat la seua directora, Anna Bellver "dinamitzar la vida del centre atés que les restriccions ens afecten molt. Pensem que en aquest temps l'alumnat necessita d'oxígen, completar la seua formació més formal per intentar suplir les mancances socials que estem patint en temps de pandèmia i alhora intentar també crear un bon clima i ambient de centre".

Lara Avargues va ser la protagonista de la primera xerrada la setmana passada. Psicòloga i sexóloga dirigeix el programa "69 raons" en la televisió autonòmica "A punt", i va estar dirigit especialment als adolescents sobre educació sexual i afectiva.

 

El treball desenvolupat per Lara Avargues en els centre educatiu valler  va estar dirigida als cursos d'ESO. La seua xerrada i exposicions tenia com a objectiu treballar una educació afectivo-sexual més primerenca i de qualitat, amb la finalitat de promoure conductes sexuals saludables i responsables, amb la sensibilització davant la diversitat sexual i cercar una desmitificació de l'amor romàntic i dels rols de gènera que la societat ha imposat, i que al cap i a la fi són traves a una igualtat real home-dona.

 

Carles Senso va visitar ahir dijous l'IES valler. Aquest periodista, entre altres mitjans del Levante-EMV, i també historiador va efectuar una xerrada, seguida amb gran interes pels alumnes de primer i segon de Batxillerat, on va analitzar les complicitats en i entre les plataformes digitals i els mitjans de comunicació. Va recordar alguns dels perills que actualment existeix des de l'auge de l'extrema dreta en aquestes plataformes i la polarització social que creen les postures extremes.  

 

Agustín Zaragozà, professor de filosofia del centre valler, que compagina el seu treball amb el d'agent per la igualtat i columnista en el diari Levante-EMV, a més de dirigir tallers que tracten sobre la violència de gènere, igualtat i feminisme, parlarà als alumnes de 1r d'ESO en xerrades previstes per als dies 16 i 17 d'aquest febrer.

 

Blai Senabre,
professional de la narració oral, organitzador i director d'ENCONTRES,i membre de l'Associació de Narradores i Narradors i de la Xarxa Internacional de Contacontes es dirigira als alumnes de 1r d'ESO el 22 de febrer.
 
El títol de la xerrada "Taller d'Igualtat" és ben suggeridor i, a través de l'animació lectora al voltant dels àlbums il·lustrats "Un món de dones extraordinàries" i "Dones valencianes que han fet història" es proposa un recorregut per personatges femenins, donant a conéixer llurs aportacions i promovent valors d'igualtat entre el professorat.
 
 
Jordi Jiménez Ivorra, membre del Col·lectiu LGTBI Mariola, impartirà una xerrada de sensibilització a la diversitat sexual en  base als llibres "El triangle rosa", "Em dic Saül i sóc un noi normal" i "Canviem les regles".  Serà el dia 25 de febrer i dirigida a 1r de Batxillerat.