L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 28 de febrer del 2021

DIA 28 DE FEBRER: Acabem febrer amb les millors dades avui del mes, i amb 335 casos nous. No s'han notificat defuncions


El mes de febrer ha esta ben negre per al País Valencià quan a la situació de la pandèmia per Covid-19 : han mort 1.894 persones amb coronavirus i si sumem les del mes de gener ens anem a un total de 3.700 durant el 202. Per comparació: més morts en dos mesos que en altres 10 de pandèmia.

I acabem al mes almenys amb la bona notícia i esperançadora que la tercera onada sembla ser que està ja controlada, i una IA que s'iniciava en els 1.352 casos per 100 mil habitants ara l'acabem amb 138, és a dir, deu vegades menys. 

Els hospitals també milloren la situació després d'haver arribat a uns nivells molt greu d'ocupació amb més del 63 per cent de llits UCI de pacients covid que ara es veu reduït al 28%. Una millora que és la que ha permés que a partir de demà, 1 de març, al País Valencià la Generalitat òbriga un poc la mà i comence una desescalada que esperem millore de manera progressiva.

Tanquem l'última setmana de febrer amb 3.570 contagis a la setmana, menys que fa un mes. Una tendència que segurament seguirà a la baixa aquesta setmana perquè la incidència acumulada en els últims set dies és la cinquena més baixa d'Espanya. Els ingressos en hospital han continuat reduint-se, vora un 30% des del diumenge passat: avui tenim 1096 persones ingressades i 276 en UCI. Ahir eren 1.104 persones ingressades i un total de 284 en UCI.

Les dades d'avui diumenge no són tan completes com les que oferim habitualment. Ens cenyim a les dades de la Conselleria de Sanitat, que avui no publica defuncions que es recuperaran demà,  i us oferim les que ha informat:

ACTUALITZACIÓ DE DADES 28 DE FEBRER

📌 335 NOUS casos positius PCR:
- 32 a la província de Castelló
- 135 a la província d'Alacant
- 168 a la província de València

📌 Total casos confirmats per PCR: 378.604

📌 Persones ingressades en data d'avui: 1.096
- 102 a la província de Castelló, 20 pacients en UCI
- 486 a la província d'Alacant, d'aqueixos 126 en l'UCI
- 508 a la província de València, d'aqueixos 130 en UCI