L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 10 de febrer del 2021

Departament de Gandia: Baixa el nombre de contagis i les persones ingressades a l'hospital comarcal

Talment com vam dir ahir,  tot apunta a una millora de les dades de la Covid-19 al Departament de Gandia, una millora que confirma les dades que ens arribem de l'Àrea de Salut de Gandia aquests primers dies de la setmana.

La Conselleria de Sanitat no ha informat de cap actualització avui - ja sabem que ho fa dimarts i divendres- però ja es coneix que el nombre de contagiats va a la baixa i ahir es registraren només 22 casos detectats per PCR, que amb els acumulats de dies anteriors sumen 126 casos nous, amb la qual cosa el Departament de Gandia supera els 10.400 infectats des de l'inici de la pandèmia.

Les bones notícies no són completes, i dilluns es confirmava la defunció de 2 homes, de 80 anys i naturals de pobles de la comarca.

Si que hi ha novetats esperançadores quan als ingressos a l'hospital Francesc de Borja que han davallat de manera important. Tot apunta a que la tercera onada pandèmica perd força i el passat dilluns es van donar 21 altes hospitalàries, i ahir dimarts 5 més. A hores d'ara, el centre comarcal atén un total de 79 persones afectades per coronavirus, 57 pacients estan ingressats en planta i 22 en UCI.

El que no cessa és el degoteig de brots, i conselleria de Sanitat ha notificat un nou brot a Gandia, d'origen social, i afecció almenys de 3 persones.

Les dades d'avui milloren en conjunt les que hem vingut informant del Departament de Gandia (compren la comarca Safor-Valldigna i 10 poblacions de la Vall d'Albaida) les setmanes anteriors. Les restriccions que ens han marcat les autoritats sanitàries donen el seu fruit a poc a poc, i com sempre ens repeteixen, cal ser responsables i continuar esforçant-nos en complir les mesures perquè tot apunta a que la normalitat només s'assolirà quan la vacunació estiga ja en els trams final, i això no s'espera siga abans de ple estiu.