L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 22 de febrer del 2021

Informació sobre l'evolució de la pandèmia el cap de setmana en el Departament Sanitari de Gandia


L'Àrea de Salut de Gandia ha actualitzat les xifres de la Covid-19 el cap de setmana, i fins que siguen les dades oficials demà en el web de la Conselleria de Sanitat, cal apuntar a una disminució dels contagis, la baixada d'ingressos a l'hospital però... hem de lamentar defuncions: Del divendres i fins al diumenge s'ha notificat la mort de 4 persones. No s'ha indicat ni poblacions, ni sexe, ni edats dels finats.

La pressió hospitalària continua a la baixa. Fonts sanitaris locals de Gandia han indicat que l'hospital a  Francesc de Borja registra ara mateix 34 persones ingressades, 22 estan ateses en planta i 14 pacients es troben en les unitats de malalts crítics (UCI).

I aspectes positius els trobem en que només s'han registrat  36 casos nous confirmats per PCR des del divendres fins al diumenge, però els aspectes negatius estan en els 3 brots de contagis nous, que ja hem informat en les actualitzacions diàries: un a Gandia, un a Bellreguard i un a Tavernes, i en els tres casos són també 3 les persones infectades.

Cal esperar que tant al Departament de Gandia en general, com a la Valldigna i Tavernes en particular, demà dimarts amb l'actualització que fa la Conselleria de Sanitat de les xifres oficials, es puguen oferir bones noticies.  

La Generalitat està també expectant, i confia que el camí de baixada de la tercera onada que vam iniciar setmana passada continue en aquesta i, perquè serà l'evolució a menys de les dades les que permetran, a partir del dia 1 de març, poder alleugerir les mesures i ja obrir les terrasses durant part del dia - es parla fins a les 18 hores- i amb 6 persones per taula com a màxim. Són decisions a prendre el dia 25, quan es reuneix la comissió interdepartamental de Sanitat.