L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dilluns, 1 de febrer del 2021

Departament de Gandia: Informació important sobre les Urgències i les dades de la Covid-19 del cap de setmana

L'Àrea de Salut de Gandia ha actualitzat les xifres sobre l'impacte de la pandèmia en la comarca de la Safor-Gandia i des del divendres fins ahir diumenge cal comentar noves infeccions i noves defuncions.

Abans de passar a les dades i actualització un avís important:  

A partir d'avui dilluns estava previst que l'hospital Francesc de Borja separar les urgències respiratòries, que s'atendran en la zona actual d'Urgències. Les urgències d'un altre s'atendran en la zona de Rehabilitació.

 Es una organització interna, de manera que el pacient que va a Urgències sempre ha d'acudir a la porta  tradicional, i una vegada allí, segons la seua patologia, ja se li derivarà a la zona que li corresponga.

Les dades del cap de setmana

Els responsables sanitaris han confirmat 9 casos de defunció en aquests dies, naturals de diversos municipis de la Safor amb edats entre els 58 i 98 anys, molts eren usuaris en residències de la comarca.

Les mateixes fonts sanitàries han confirmat que, entre divendres i diumenge, s'han registrat 317 positius per coronavirus en proves PCR. Aquests dades no estan encara comptabilitzades en el web de Sanitat, caldrà esperar a demà deimarts.

Cal assenyalar dos brots en la comarca, un d'ells a Tavernes d'origen social, del qual ja vam informar,  amb afecció a 5 persones i un segon a Vila llonga, d'origen laboral, que afecta almenys a 17 persones.

 Aquestes dades son preocupants, sobre tot quan a la saturació que provoquen a les UCI de l'hospital Francesc de Borja de Gandia: avui s'atenen 136 persones, 109 de les quals estan ingressades en planta mentre que 27 persones ocupen lloc en UCI habilitades a l'hospital.

 Dins de la gravetat de la situació, podem trobar un poc de cohort en el fet que aquest cap de setmana s'ha reduït vora un 50% les infeccions respecte a passats cap de setmana.

La situació de l'hospital de Gandia quan a llits i instal·lacions

La Conselleria de Sanitat ha facilitat algunes dades de l'hospital comarcal Francesc de Borja de Gandia, i on ve a confirmar que gran part dels llits estan ocupats per pacients afectats per la COVID-19.

L'hospital té habilitats 14 llits per a pacients crítics de COVID, i a la sala de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) hi ha altres 3 llits habilitats per a pacients crítics de COVID, i en la Unitat de Recuperació postanestèsica (URPA) un total de 10 per a pacients crítics no COVID. També la setmana passada es va habilitar un quiròfan amb un màxim de 3 llits per a pacients crítics de COVID.

 Cal també indicar que, com a mesura de prevenció,  s'han preparat fins a 130 habitacions per a pacients COVID, de les quals 38 s'han doblat per a ampliar-ne la capacitat.

Fonts de l'hospital de Gandia han confirmat també una habilitació de 14 llits en la planta d'hospitalització de Salut Mental per a pacients amb patologies no COVID de Medicina Interna.