L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 17 de febrer del 2021

PLENARI DE FEBRER 2021: El PP no accepta esmenes de millora del text i vota en contra d'una moció que havien presentat


 
El plenari de Tavernes va aprovar amb els vots de Compromís, PSOE i l'Esquerra (imatge superior) una moció on s'insta al al Govern de l’Estat perquè, en primer lloc "bonifique les quotes d’autònoms dels sectors afectats per les mesures sanitàries de contenció de la Covid-19 durant tots els mesos en què estiga vigent l’estat d’alarma" i ens segon lloc "amplie les ajudes al lloguer per al sector turístic, hostaleria i comerç, vigents a dia de hui almenys fins al 31 de desembre de 2021, tot ampliant les quanties en la mesura de les possibilitats". 

La moció l'havia presentada el PP i va ser esmenada en el debat del ple per Compromís amb l'objectiu de millorar-la, i així ho van considerar amb el seu vot a favor Compromís, PSOE i EU, mentre  Cs es va abstindre i el PP va votar en contra de la moció  per no acceptar-les. 

El PP afirmava en la seua moció que durant més de 10 mesos ni el govern de l'estat ni el de la Generalitat havien establer cap pla d'ajudes. El regidor de Compromís i responsable de Foment Local, Josep Llàcer, que presentava les esmenes indicava que "L'afirmació està molt lluny de la realitat".

 

Per  demostrar-ho, va llegir els decrets de la Generalitat i els Decrets-Llei del govern de l'estat des del principi de la pandèmia i el valor de les ajudes."Són ajudes directes per import de 550 milions de la Generalitat, i 5.500 milions dels Decrets Llei de l'Estat. I cal afegir que el Banc d'Espanya calcula 134.700 milions en ajudes ERTO, a més la concessió de garanties públiques a préstecs d’empreses privades per 102.400 milions, el 8,2% del PIB del 2019 i  22.800 i 3.500 milions d’euros per moratòries i ajornaments".

El regidor de Compromís afirmava que això demostrava que la moció del PP estava molt allunyada de la realitat, i calia de les esmenes per millorar-la, més quan "s'evidencia un total desconeixement de la normativa aprovada i les ajudes vigents a dia d'avui".

La portaveu popular afirmava que si que coneixia els decrets, que els havia enviat a les empreses i autònoms de Tavernes. Davant això Llácer li responia "si coneix els decrets, sabrà les ajudes. Per què diu que ni el govern de l'Estat ni de la Generalitat han establert cap pla d'ajudes?" . El silenci total de la portaveu com a resposta de la pregunta.

Amb acusacions del PP a Compromís de voler desvirtuar la seua moció, de reiterar el regidor de Foment, Josep Llacer, que les esmenes només buscaven millorar el text es va acabar el debat. Abans el regidor del govern va reiterar que era legal la presentació d'esmenes i està contemplat en el reglament, i que havia estat la presentació de la seua moció en comissió, sense seguir el cronograma qui havia obligat al debat en el ple.