L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 17 de febrer del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: A la primera cullerada... mosca!!!


A la primera cullerada... mosca! diguem a Tavernes quan una acció ix malament des del primer moment, o quan s'intenta engegar alguna cosa i algú/alguna només posa obstacles.

I això li va passar dilluns al consistori valler amb la portaveu del PP: no va fer cas dels acords  aconseguits pels partits del consistori quan al cronograma.  ¿Per a què calen consensos, acords i aprovar les maneres d’actuar dels partits, si després serà paper mullat?

El punt 3.3 del ple de gener donava compte del cronograma, on es diu els requisits que a partir d'aleshores han de complir les mocions i assumptes  de l’ordre del dia del ple. Els partits es comprometeren a respectar uns terminis de presentació per donar temps suficient als serveis jurídics de Secretaria a analitzar i informar les propostes presentades. Això milloraria la transparència, l’efectivitat dels plens i els mateixos debats en vindre tot informat i aclarit des de les comissions.

Doncs bé,  la portaveu del PP en fa ver cas omís i presentava les mocions en les comissions informatives, sense temps per als informes preceptius, ni a presentar esmenes/canvis en les comissions. Tampoc, com es va llegir en el ple, no les va voler deixar-les sobre la mesa, i feia cas de l'avís que li feia el secretari de la comissió de que les mocions no disposaven del pertinent informe jurídic ni de la supervisió de la Secretaria General de l’Ajuntament. Ho podeu escoltar en el vídeo del ple.

I va passar el que va passar i vam presenciar l'espectacle que vam presenciar, tot gràcies a la manera com va presentar les mocions, sense atendre el cronograma aprovat. Això va ser l'origen de tot l'espectacle, per molt que acusara els demés de convertir el debat-ple en un circ.

Després vol consens, participació, col·laboració, transparència... aquesta última repetida bastant vegades. Esperem que algun, en honor d'eixa transparència, demane que en el web municipal es publiquen les dietes i indemnitzacions que percep, com es feia en la passada legislatura. Almenys, els ciutadans sabrem quin és el cost d'actuacions com les del ple perquè d'utilitat només en veiem una: va reforçar el que és massa sabut, que totes les seues actuacions polítiques són sempre en negatiu.