L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 14 de febrer del 2021

El taller d'ocupació ha reforestat zones de Les Creus de difícil accés en el "Dia de l'Arbre 2021"

 

L’alumnat del taller d’ocupació "Millorem l’entorn de Tavernes de la Valldigna III" ha començat aquesta setmana les pràctiques professionals i ho ha fet amb una actuació molt especial a les nostres muntanyes per a commemorar el Dia de l’Arbre 2021.

Les circumstàncies sanitàries actuals no han permès la participació dels alumnes dels centres educatius de Tavernes com és habitual els últims anys. Així i tot, el taller "Millorem l’entorn de Tavernes de la Valldigna III" ha volgut celebrar aquest dia i col·laborar en la reforestació dels paratges naturals del terme municipal. 

 

L’alumnat del taller ha realitzat treballs de repoblació forestal al paratge de la Fonteta de la Mina, on s’han plantat al voltant de 150 nous arbres, entre pins i carrasques. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de les Regidories de Medi Ambient, Foment i Agricultura, i amb la supervisió de l’agent mediambiental.

La jornada d’enguany s’ha aprofitat per a repoblar punts de difícil accés, i on no es gens aconsellable la participació d'escolars, i s'ha elegit la millor ubicació per a cada espècie en aquelles zones on l’activitat de repoblació resulta més necessària, cas de la zona de terrasses que es va cremar fa uns anys. La repoblació feta, a més d’introduir nous arbres, serveix també per reduir la velocitat de baixada de l’aigua de pluja disminuint així l’erosió del terreny.

 

L’objectiu de la celebració del Dia de l’Arbre és conscienciar sobre la importància de conservar l’entorn natural i protegir la biodiversitat, pel seu alt valor paisatgístic i per a lluitar contra el canvi climàtic, la contaminació i l’erosió del terreny.