L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 17 de febrer del 2021

RENFE va adjudicar el passat dilluns, dia 15, la nova estació de Tavernes


RENFE ha adjudicat les obre de la nova estació de Tavernes a l'empresa ECISA CIA GENERAL CONSTRUCCIONES SA per un import total, inclosos els impostos, de 4.404.400 euros, que ha resultat ser la millor entre un total de 21 ofertes rebudes en la licitació pública que, segons publica la "Plataforma de Contractació del Sector Público", era per un valor de 6.126.830,07 euros a la baixa.
 
 
Renfe ha previst un termini d'execució de les obres de 14 mesos, que es destinaran a un conjunt d'obres que, a més d'efectuar la reforma integral de l'actual edifici,  milloraran l'accessibilitat, crearan un pas inferior i adequaran les andes, amb el complement de millores a l'exterior amb un  millor aparcament.
 
 
El projecte licitat solucionarà el gran problema que fins ara tenia la nostra estació: la falta d'accessibilitat que se solucionar amb el pas inferior i la instal·lació d' ascensors i escales fixes per poder passar d'una andana a l'altra. Les andanes s'allargaran  i, en el cas de l'andana 2 , gaudirà d'un eixamplament, amb línies de seguretat i el pis antirelliscant.  
 
L'estació actual serà completament remodelada, i es crearà el "mur AVI" (Atenció, venda i informació" com a servei al passatger, una oficina de gestió i els corresponents aseos i vestidors per al personal de l'estació i altres dos públics, dels quan un serà adaptat.
 
 
  L'actual il·luminació serà substituïda per lluminàries led i entre altres millores es contempla la creació de zones enjardinades, rampa per a persones amb mobilitat reduïda, i la integració de la parada de l'autobús amb una marquesina que protegirà del sol i mal l'oratge. També es crearà una zona d'aparcament arbrada amb un total de 282 places: 271 per  a turismes, 5 per  a PMR, 3 per a taxis i Kiss & Ride i 10 places per a motocicletes.
 
9 anys de gestions i objectiu aconseguit: una nova estació
  
L’adjudicació de la nova estació culmina amb èxit el treball fet per Compromís des del 2011 quan va accedir a l’alcaldia de Tavernes i iniciava gestions amb RENFE. Les demandes valleres arribaren l’octubre del 2016 al Senat, en forma d’interpel·lació al govern de Rajoy perquè explicara les actuacions per corregir les deficiències.
 

El  desembre d’eixe 2016, el govern de Rajoy confimarva al senador de Compromís  Carles Mulet que l'estació de Tavernes gaudiria de millores. Així, el febrer del 2017, tècnics de Renfe i el cap d’Instal·lacions, Carlos López de Ocáriz, visitaven l'estació i amb una reunió amb el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i els arquitectes municipals es confirmava l’avantprojecte del que ara és el projecte definitiu.

Febrer del 2017: Visita i reunió de treball que ho va encarrilar tot

Encara el  febrer del 2019 el govern municipal de Compromís sol·licitava a Renfe una reunió de treball amb l’objectiu d’accelerar el projecte i serà el mes de setembre del 2019, quan RENFE dóna a conéixer a alcalde Sergi González el plec de licitació de les obres de la nova estació vallera, adjudicat oficialment el dilluns passat, 15 de febrer.