L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 16 de febrer del 2021

PLENARI FEBRER 2021: El consistori aprova la proposta d'alcaldia de que el sector hostaler no pague ocupació de via pública

 

 El plenari municipal va aprovar anit, amb el vot a favor de tots els grups municipals, la proposta de l’alcalde com a responsable de la Hisenda Municipal, de suspendre durant l’any 2021 de la taxa d’ocupació del carrer amb taules i cadires com a ajuda al sector hostaler i barista de la ciutat.  

El sector hostaler i baristes no pagaran durant el present 2021 cap taxa municipal per l’ocupació que, quan les circumstàncies ho permeten, puguen fer amb amb taules i cadires de la via pública en l’activitat dels seus negocis. La suspensió de la taxa és un ajuda al sector per la reducció d’ingressos provocats per la situació de pandèmia derivada de la Covid-19.

La proposta presentada per l’alcaldia, com indica el text presentat al plenari, deixa oberta també a la suspensió de la taxa durant el pròxim any del 2022 si continuen les limitacions a l’activitat del sector com a resultat de les mesures que l’Administració dicte per a atallar els efectes de la Covid-19.

 

Cal recordar que des de la declaració d’alarma el mes de març del 2020, l’Ajuntament va adoptar dins de les competències que te un conjunt de mesures d’ajuda al sector hostaler, i en una primera mesura, quan ningú no podia saber quin seria l’abast final de la pandèmia, va establir l’any passat la suspensió de la taxa des del 15 de marcs fins els 31 de desembre del 2020, que ara completa amb un any més inicialment.

L’acord del plenari municipal, per una qüestió legal de procediment, passarà a ser definitu una transcorreguts 30 dies des de la publicació de l’acord plenari en el BOP i en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament, sempre i quan no haja tingut cap reclamació.