L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:19.074

dijous, 25 de febrer del 2021

Informació del dia d'avui de la Covid-19 a l'àrea sanitària: milloren les dades i la situació hospitalària

 La situació de la sanitat i Covid-19 en la comarca Safor-Valldigna, segons les dades de l'Àrea de Salut de Gandia, ens fan pensar en allò que, com en la botiga, hi ha de tot: bones notícies -més que res- i alguna dolenta. Comencem per la dolenta: s'ha produït la defunció d'una persona, natural d'un municipi de la comarca,  que feia molts dies que estava ingressada a l'hospital  i malauradament no ha pogut superar la malaltia.

Tot i això, a la part positiva cal sumar que els ingressos tornen a abaixar a l'hospital Francesc de Borja: fonts sanitàries assenyalaven que ahir dimecres es van donar 5 noves altes, amb la qual cosa són 22 les persones ingressades, 12 ateses en planta i 10 en la UCI.
 
Cal també posar al costat del positiu que els contagis s'han reduït un dia més i ahir dimecres només es van notificar 4 positius per proves PCR. Molt important aquestes baixades perquè, de pas, impliquen menys ingressos en hospital i permet també que el personal sanitari puga controlar i aplicar millor tots els tractaments i s'allibere de l'estres laboral. 
 
I  a qui no ens acabem de traure de damunt són els brots: la Conselleria de Sanitat ha confirmat un brot a Beniarjó d'origen social, i afecta almenys a 6 persones.
 
En definitiva sembla ser que, després d'unes quantes setmanes de la seua aplicació, les mesures restrictives d'evitar les reunions socials i familiars i la reducció de mobilitat estan donat fruit i l'objectiu de reduir contagis i sobre tot la Incidència Acumulada s'esta aconseguint.  Ara cal esperar les pròximes disposicions, que igual es donen a conéixer avui amb la reunió interdepartamental del Consell Valencià.
 
Nosaltres quedem a l'espera de demà divendres, quan segurament hi hauran més notícies i dades de Tavernes, la Valldigna i el Departament de Salut de Gandia en ser dia d'actualització del web de la Conselleria de Sanitat.