L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 26 de febrer del 2021

Responsables de la Confederació inspeccionen els treballs d'eliminació de la canya i millora dels marges del riu Vaca

 May be an image of 2 persones, people standing i a l'exterior
 
 
El Comissari d'Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Marc García, i la cap del Servei de Restauració Fluvial de la CHX, Sara Jiménez, que van estar acompanyats pels regidors d'Urbanisme, Josep Llácer, i d'Agricultura, Emili Enguix, ambos de Compromís, van visitar ahir les obres que es duen a cap de millora del Vaca en el terme municipal de Tavernes.
 
 
Els responsables de la Confederació van poder comprovar l'avanç dels treballs després de tres setmanes d'execució i el bon ritme que s'ha donat als treballs. Actualment es du a cap la retirada de la "canya vera" abans d'iniciar la col·locació de la malla geotextil en els marges del riu per a impedir el seu rebrot, a la qual cosa seguira la plantació de vegetació de ribera autòctones.

Els treballs són continuació dels realitzats temps arrere en els termes de Simat i Benifairó, i amb l'eliminació total de les canyes, i duent a cap un bon manteniment, es confia eliminar el perill que suposa la gran massa vegetal de canyes que, com hem pogut comprovar històricament, ha causat taponaments, en un dels quals arribaren a desfer l'històric pont que travessava el riu camí de l'Ombria i del Clot de la Font, o en altres han provocat desbordaments del riu al seu pas per la carretera nacional.

Canyes acumulades en el pont del riu (Octubre 2007)

 La Confederació és l'entitat que es fa càrrec de les despeses de l'actuació, com va ser als termes de Simat i Benifairó, però després són els ajuntaments de la Valldigna qui, una vegada acabada l'actuació de Confederació, s'han de fer càrrec dels treballs de manteniment, portant el control i vigilància perquè no rebrote la canys.