L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.371
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 6.462

dimecres, 3 de febrer de 2021

L'Ajuntament actua contra la processionària dels pins: Remeis i consells, com actuar en cas de tocar-la.

 
L'Ajuntament ha iniciat les actuacions preventives i d'atac contra la processionària del pi en la zona oest del poble. Com tots els anys, abans que finalitze l'hivern, el consistori combat el cuc de la processionària amb un tractament específic i la retirada de les bosses dels pins, especialment en les zones més frondoses i en espais sensibles com els centres educatius i jardins públics.
 
En cas de localitzar zones amb cuc de la processionària, no el toqueu mai amb les mans, eviteu la zona i, si en veieu en el nucli urbà, deixeu un avís per Línia Verda (http://ow.ly/Vann30rvqwQ) per a poder retirar-los amb rapidesa.
 
 
 
Recordeu que la processionària és freqüent trobar-la en  zones on hi ha pins, en el sòl, branques i troncs, i poden provocar lesions en la pell i urticària.  Aquestes erugues es reconeixen pel seu aspecte: cap i pell de color negre i costats de color gris, a més en el seu dors s'observen pèls vermellosos, que són capaços d'induir irritació de la mucoses (nas, ulls).
 
 
 L'eruga sol presentar-se sempre en forma de processó (lligades unes a altres) i situar-se prop dels pins on instal·len les bosses en els quals es desenvolupa la larva i són precisament aqueixes processons el que resulta molt cridaner per als xicotets, que tendeixen a tocar-les per a vore què són. Atenció també si anem amb el gos, que vaja lligat i amb morrió en àrees de pins i pròximes.


Remeis i actuacions


La reacció al·lèrgica és en forma de granets, amb inflamació de la zona, picor i coïssor. El primer que cal fer és aplicar gel, però s'ha d'acudir al metge quan es produeixen faves o inflor en coll o cara. El metge és normal que recepte Urbasón al pacient. 

La reacció al·lèrgica apareix immediatament al contacte amb la pell. I desapareix, en condicions normals i amb una ràpida aplicació del tractament, en un o dos dies.
 

Poseu atenció als gossos. Se senten atrets per la processionària i no dubten a llepar-les i ficar-se-les en la boca. Quan ha estat intoxicat per l'eruga es mostra quiet, saliva de manera desproporcionada, té la llengua unflada, es frega el morro amb les potes, intenta beure aigua i no pot... Com a primera mesura urgent és llavar-li immediatament la boca amb aigua temperada i acudir urgentment al veterinari.
 
 

Cap comentari: