L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 10 de febrer del 2021

El CIMM ofereix un curs "on line" gratuït de teoria de la música de l'edat mitjana impartit per Pablo Massa


El Centre d'Investigació i Interpretació de la Música Medieval (CIMM) de la Valldigna ofereix el curs “Introducció a la teoria medieval de les maneres medievals”, a càrrec del llicenciat argentí Pablo Massa. És gratuït per a tota mena de públics en format en línia. 

El curs té com a objectiu conéixer la representació de l'espai sonor i la introducció a les notacions musicals pròpies de l'edat mitjana i compta amb set sessions, la primera d'elles el pròxim 13 de febrer. Les següents sessions seran el 27 de febrer, 13 de març, 27 de març, 10 d'abril, 28 d'abril i 22 de maig. 

Les classes s'impartiran de 18.00 a 19.00 hores (hora espanyola) via "en línia" i comptaran amb tres classes d'una hora de duració. Les inscripcions són gratuïtes i estan obertes en el correu electrònic info@cimmvalldigna.org posant en la línia d'assumpte "Inscripció al curs de Pablo Massa".

Teoria de la música i les maneres medievals

El curs vol oferir un breu panorama de les formes i mecanismes dels diversos sistemes de signes musicals de l'Edat mitjana. Per a això, l'alumnat analitzarà les maneres de concepció i representació gràfica de l'espai sonor a través de l'examen de manuscrits dels segles X al XIV. En ell es prendrà consciència a més de l'estructura i el vocabulari teòric a través d'exemples sonors i escrits de diversos repertoris, entre altres, el cant litúrgic, les Cantigues de Santa María o laudas.

Pablo Massa


Pablo Massa (Buenos Aires, l'Argentina) és llicenciat en Arts (Música) per la Universitat de Buenos Aires. Actualment participa de diversos projectes d'investigació radicats en aquesta universitat. Va realitzar estudis d'harmonia i composició amb Guillermo Graetzer i de violí amb Rafael Wainhaus.

Ha publicat estudis sobre música antiga en revistes especialitzades a l'Argentina i Espanya. Ha compost música de cambra, coral i cinematogràfica i format part de conjunts vocals amb actuacions en sales de l'Argentina, l'Uruguai, França i Alemanya. En 2013 va estrenar una òpera, de la qual és compositor i llibretista, en el Centre d'Experimentació del Teatre Colón de Buenos Aires.