L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 17 de febrer del 2021

L'Ajuntament i Departament de Salut es reuneixen per la Covid i les vacunacionsl. Vacunació al Centre Ocupacional Valldigna


L'Ajuntament de Tavernes ha mantingut avui, el mateix que altres municipis de la comarca, una reunió telemàtica amb Departament de Salut Pública de Gandia que ha servit perquè aquesta entitat sanitària els informe de les novetats sobre la pandèmia de Covid-19
 
La baixada notable de casos positius per COVID-19 i de la incidència acumulada als municipis de la Safor, degut a l’eficàcia de les restriccions i mesures adoptades, ha estat la nota positiva de la reunió. Tot i el descens de contagis, Salut Pública de Gandia ha insistit que la població no pot baixar la guàrdia durant les pròximes setmanes i s’han d’extremar les precaucions i seguir totes les recomanacions sanitàries.
 
Les dades oficials publicades hui per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública informen que a Tavernes hi ha un total de 117 positius actius en els últims 14 dies i una incidència acumulada de 680 positius per cada 100.000 habitants, quan la setmana passada va arribar a ser sobre els 1.400.

També s'ha informat de la situació actual de les residències de gent major a la comarca, on es manté un control constant i s'ha confirmat que la vacunació, ja completada, està aturant els contagis. El Departament de Salut Pública de Gandia ha informat que el seguiment mèdic als residents positius és de 28 dies.

El procés de vacunació: Centre Ocupacional Valldigna
 
El procés de vacunació continua endavant després de completar-se en els hospitals, centres de salut i residències. Aquesta setmana s’està vacunant els centres de diversitat funcional, com el Centre Ocupacional la Valldigna, els usuaris i professionals els qual han rebut avui la primera dosi de la vacuna.
 
El següent pas en el procés de vacunació serà administrar la primera dosi a grans dependents i persones majors de 90 anys. De moment, les vacunes Moderna i Pfizer seran administrades a les persones majors de 55 anys, mentre que la resta de població rebrà la vacuna AstraZeneca.
 
 
El Departament de Salut Publica ha informat als reunits que no s’ha detectat a la Safor cap variant o cep nou derivat de les mutacions de la COVID-19, tot i que es continua investigant als laboratoris.

Per últim, s'ha remarcat el compromís de reunir-se amb els Ajuntaments amb una major freqüència per tractar la situació sanitària a la comarca de la Safor.