L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 12 de febrer del 2021

Informem de les mesures que regiran al País Valencia fins al dia 1 de març amb la prorroga de les restriccions


La Generalitat Valenciana ha decidit de prorrogar fins a l’1 de març les restriccions contra la Covid-19 al País Valencià. Les mesures vigents donen bons resultats, però davant la situació complicada que vivim considera convenient allargar-les. 

Les principals mesures: limitació de reunions als convivents a l’espai privat i a dues persones de dos nuclis de convivència a l’espai públic; completament tancats els bars i els restaurants, comerços no essencials tancaran a les 18.00 i confinament municipal a les ciutats de més de 50.000 habitants els cap de setmana.

La pròrroga inclou restriccions més recents com l’ús de la màscara pels majors de sis anys, fins i tot quan es faci esport dins d’un nucli urbà entre les 10 del matí i les 7 del vespre. Es manté el tancament complet de les saunes, spas, solàriums, banys turcs, balnearis, sales de massatges i establiments similars.

Recordem amb detall les limitacions:

Limitació de les reunions socials a dues persones no convivents

Reunions privades només per convivents i a dues persones de dos nuclis de convivència a l’espai públic. Excepcions: reunions laborals o institucionals, activitats en l’àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables.

Confinament nocturn a les 22.00

Confinament nocturn de 22.00 a 06.00 hores.

Tancament perimetral

Tancament perimetral del País Valencià. Només es podran fer desplaçaments justificats: tornada a la residència habitual, cura d’un familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major.

Manteniment  perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius entre les 15.00 de divendres a les 6.00 de dilluns.

Bars i restaurants tancats

Tancament total de l’hoteleria però els bars i restaurant podran servir menjar a domicili.

Els restaurants dines dels hotels poden servir menjar  només als clients de l’allotjament. No estan subjectes a la mesura les àrees de servei, els menjadors escolars o les d’empresa i hospitals.

Comerços i centres comercials tancaran a les 18.00

Els comerços, excepte els essencials, tancaran les portes a les 18.00. Son essencials: venda d’aliments (també per a mascotes), begudes, productes higiènics i ortopèdics, perruqueries, òptiques i establiments farmacèutics i sanitaris.

Reducció del 30% en la cabuda de grans superfícies comercials i locals al detall, incloent-hi la capacitat dels aparcaments i els espais per a l’estacionament.

Comerços d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, perruqueria i veterinària es redueix al 50%.

Competicions esportives i altres activitats

Tancament de tots els complexos esportius. Només poden usar-los les persones esportistes professionals.

Activitats socials i espectacles

Sales de vetlla, enterraments i cerimònies fúnebres només 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats.

Casaments i bateigs 15 persones a l’aire lliure i 10 persones en espais tancats.

Tancats els centres socials, casinos, clubs i establiments semblants.

Espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d’animals i celebracions populars no estan permeses ni tampoc la concentració de persones:

Espectacles itinerants no estan permesos

Activitats culturals

Les biblioteques podran fer activitats, sense superar el 75% de la cabuda autoritzada i amb adopció de mesures per al control de les aglomeracions.

Museus i sales d’exposició tenen cabuda permesa fins al 75%. Activitats educatives, conferències, tallers i, en general, programes públics, limitada l’assistència al nombre de persones segons la distància de seguretat interpersonal.