L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 3 de febrer del 2021

L'alcalde Sergi González mante una reunió virtual amb alcaldes de la comarca i president de la Diputació per tractar les ajudes de l'ens provincial

 

L'alcalde de Tavernes, Sergi González, ha mantingut avui una reunió virtual amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar i amb els alcaldes i alcaldesses de les diferents poblacions de la Safor. El president ha informat dels plans de Diputació per als Ajuntaments i els alcaldes han plantejat els dubtes sorgits.

L'alcalde valler ha valorat molt positivament la reunió, sobretot per la informació que ha donat sobre els pressuposts de la Diputació i com es plasmaran en ajudes als Ajuntament, amb la qual cosa i a partir d'eixa informació poden ja planificar-se millor a nivell local. Cal també indicar que el president ha assenyalat la voluntat d'eliminar burocràcia i de transferir la major part dels recursos via fons de cooperació que tindrà l'avantatge afegit que no són finalistes, o siga no s'han de destinar a una obra o servei concret obligat, amb la qual cosa permet als Ajuntament prioritzar millor les inversions.
 

Pandèmia i inversions

La gestió de la pandèmia ha estat present i  el president de la Diputació ha traslladat als responsables locals que la prioritat ara és garantir la liquiditat dels municipis i poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit. La corporació provincial s'ha compromés a fer costat als municipis en el dia a dia d'aquesta crisi sanitària amb accions com el recent enviament de màscares.

Toni Gaspar, dins de l'explicació del pressupost del 2021, ha parlat de les línies d'ajudes a les quals podran acollir-se, entre les quals hi ha el Fons de Cooperació Municipal, on la Diputació participa al costat del Consell aportant prop de quatre milions d'euros per a La Safor, i el Pla d'Inversions 2020-21 que té assignats 14 milions d'euros per als 30 municipis de la comarca. Ací estan tots, excepte Gandia, que en la seua condició de gran ciutat rebrà una altra línia d'ajudes per a projectes específics.

 El president provincial ha recordat als alcaldes que la Diputació supervisarà la tramitació de les ajudes en els municipis de menys de 5.000 habitants per a agilitar el procés i que els diners arribe al més prompte possible als qui el necessiten.