L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 15 de febrer del 2021

El govern municipal té a punt les bases de licitació del projecte de canvi d'enllumenat en casc urbà i platja

L’Ajuntament de Tavernes té acabades les bases de licitació per a l'execució del projecte de canvi total d’enllumenat del poble i de la platja, amb una inversió prevista de més d’1 milió d’euros.  El projecte de renovació total de l’enllumenat valler es va iniciar a finals de la legislatura passada amb la presentació pel govern de Compromís de la “Memoria Jurídica” redactada pels tècnics municipals  i aprovada en plenari només amb els vots de Compromís.

L’objectiu era ultimar i aprovar les bases jurídiques que permeten solucionar els problemes de falta d’il·luminació i avaries existents en el municipi després de 30 anys sense que els governs anteriors del PP hagueren realitzat cap inversió completa global per millorar la instal·lació.

Plenari abril 2019: Només Compromís votava a favor de la "Memòria Jurídica" que facilita el sistema legal de canvi d'enllumenat al poble i platja

El govern municipal no ha deixat en el darrer any de treballar en el projecte, i tal com vam publicar en el seu dia, en el plenari del passat desembre el regidor de Compromís, Enric Chofre, va indicar que confiava en uns pocs mesos tindre a punt les bases de licitació d’un projecte que canviarà tot l’enllumenat públic (no s’inclouen els edificis municipals). Aquestes bases de licitació, segons publicava "LP" fa una setmana, estarien ja acabades.

El projecte a executar contempla amb la prevenció d’avaries, les reparacions, reemplaçament, ampliacions i modificacions per aconseguir una millora mediambiental amb la implantació de les noves tecnologies i millora de la gestió energètica.

Al mateix temps, s’implantaria el servei d’eficiència energètica en sectors de la població que ara no el  disposen: Sector 1 “Lepanto Río”; Sector 2 “Doctor Fleming” i Sector 3 “Vial de la Platja”.

Una apagada en la platja en temps de pluja per mal estat d'instal·lacions
 

El govern municipal per tal de fer front a la despesa milionària, i tal com es preveu en la Memòria Jurídica aprovada la passada legislatura, usarà el sistema de concessió a una empresa privada que serà qui efectuarà tota la inversió a canvi d’una quantitat anual. Es un sistema que s’ha usat i s’usa en moltes ciutats grans espanyoles amb un termini mitjà de contracte de 15 anys. 

Ho expliquem: La despesa anual de l’Ajuntament com a enllumenat públic està sobre els 250.000 euros anuals, i el que es preveu és efectuar una concessió temporal a una empresa la qual rebrà eixa quantitat durant el temps que es determine en el contracte. A partir de la firma del contracte l'empresa adjudicatària pagaria durant els anys del contracte el consum d’electricitat de tot l’enllumenat públic de Tavernes, implantarà les noves tecnologies per aconseguir l’eficiència energètica, repararà les avaries de línies elèctriques i fanals, així com procedirà al manteniment i substitució de les lluminàries trencades.

Els Sequers amb il·luminació nocturna

La millora i canvi a leds pot aconseguir un estalvi energètic sobre el 60-65%, i amb eixa xifra és la que treballa l’adjudicatària per fer possible tota l’operació. Una altra de les millores evidents serà aconseguir eliminar el caos de models actualment existents en els cascs urbans de Tavernes i platja  creat al llarg de vora 40 anys i on cada vegada que s’ha canviat algun sector del poble o platja s’ha fet amb models distints i diferents.

L’enllumenat públic de Tavernes es composa de 26 centres de comandament repartits pel casc urbà i la platja i centralitzen un total de 3.087 lluminàries. Aquestes lluminàries estan enceses un total anual de 4.308 hores  i  suposa a l’any una potencia de 356,268 kW (només lluminàries), amb un cost anual al municipi sobre els 250.000 euros.