L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 de febrer del 2021

PLENARI FEBRER 2021: Per segona vegada el PP va votar en contra d'una moció seua per estar esmenada


El consistori de Tavernes, amb els vots de Compromís i el PSOE, va aprovar una moció en la qual demana a la Conselleria de Sanitat que les dades informades de la situació de la Covid en els municipis “siguen el mes actualitzats possible”. Alhora s’insta a les institucions sanitàries perquè treballen de manera coordinada amb els Ajuntaments, tal como ho fa Tavernes, per adoptar les mesures que frenen l’augment de contagis per COVID-19.

 La moció aprovada havia estat inicialment presentada pel PP, i va ser esmenada en el text tant per Compromís com per al PSOE, amb l’objectiu de millorar-la. Les dues esmenes demanaven eliminar del text del PP la frase on s’afirmava que les xifres que tenen els Ajuntaments són inexactes i que hi ha diferència de dades entre els distints organismes oficials. El PP afirmava que això impedeix conèixer la situació real de contagis i crear una falta de coordinació en la informació que no genera esperances en la ciutadania.

 Compromís i PSOE recordaven les circumstancies, sobre tot del tercer brot, amb una gran càrrega afegida de treball derivada pel fort ascens de contagis, com havia suposat un treball extra per als tècnics i treballadors de la Conselleria de Sanitat, concloïen que no es pot atribuir cap intenció d’amagar dades ni d’enganyar a la ciutadania i menys quan hi ha 100 treballadors més dedicats exclusivament a aquesta tasca.

En aquest punt es va suscitar un debat sobre les actualitzacions de les dades, on la portaveu del PP afirmava que es tarden més d’una setmana en posar al dia i preguntava a l’alcalde si en eixe moment de la nit ja coneixia les xifres d'eixe dilluns. La regidora de Sanitat, Mònica Palomares, com a sanitària que és, com a resposta va efectuar una explicació del procés seguit en el cas d’una infecció de Covid-19.

Mònica Palomares, infermera de professió, explicava que després de la prova diagnòstica que s'analitza als laboratoris (PCR) es telefona a cada persona per realitzar l'enquesta epidemiològica i confirmar el cas. Tot seguit,  el contagi s’introdueix en la base de dades del sistema SIVIES i es notifica al Govern Central i després es publica en el web. A més, tota persona que acudeix a un centre privat a fer-se la PCR i té resultat positiu ha de comunicar-ho al seu metge de capçalera, qui ho comunica a Salut Pública  i posteriorment al Govern Central.

La regidora de Compromís assenyalava que exigir que tot aquest procés es plasme en una actualització al dia “és mostrar molt poca empatia pels treballadors i treballadores dels Serveis Sanitaris”. També confirmava que la comunicació Ajuntament-Centre de Salut de Tavernes-Salut Pública de Gandia és constant i hi ha una estreta col·laboració.

Les esmenes van ser aprovades per Compromís i PSOE, van comptar amb l’abstenció de Cs i Esquerra, mentre el PP no les va acceptar i va votar en contra de la seua moció.