L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.371
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 6.462

dimecres, 10 de febrer de 2021

L'Ajuntament avança en les obres de millora i reurbanització de Blasco Ibáñez i carrer adjacents

 
L’Ajuntament de Tavernes continua amb les obres del projecte del col·lector de la platja en la fase que implica la remodelació i la reurbanització del carrer Blasco Ibañez i adjacents. Els darrers mesos s'ha estat treballant en la millora del carrer Pintor Segrelles i a hores d'ara ja es treballa en l'execució de les obres d els carrers Blasco Ibáñez, Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril.
 
Tal com hem informat en altres ocasions, el govern de Compromís va proposar al plenari  de novembre del 2015 completar el projecte del col·lector de la platja amb un conjunt d'obres, no previstes inicialment, per tal de millorar urbanísticament la zona nord de la genèrica Platja de Tavernes. Aquesta proposta va ser aprovada per tots els partits de la corporació excepte  el PP que va votar en contra.
 
 
Novembre 2015. S'aprova el projecte del col·lector amb el vot en contra del PP
 
L'objectiu plantejat en aquest millora del projecte va ser aprofitar la circumstància que en aquesta zona s'havien de construir tot un conjunt de col·lectors més petits, subsidiaris del principal, per traure dels carrers l'aigua de la pluja i alhora millorar-la urbanísticament i en dotacions..
 
El projecte final aprovat per Compromís, PSOE i EU comprenia, a més dels col·lectors pluvials secundaris, actuacions per eixamplar les voreres, millorar l’accessibilitat dels passos de vianants,  repavimentar les zones asfaltades, secundaris i renovar completament el mobiliari urbà i l’enllumenat, amb la instal·lació de llums més eficients.


El projecte també s'està aprofitant per substituir les canonades d’aigua antigues de fibrociment, que no estan permeses actualment, per noves altres canonades i s’habiliten tubs buits per a poder instal·lar-hi futurs serveis de telecomunicacions amb més facilitat.

La previsió és que les obres estiguen acabades el mes de maig, abans de l’inici del període estival.
 
Satisfacció de l'alcalde i regidor d'Obres Públiques en la visita a les obres

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha visitat les obres i ha manifestat que “la millora de la zona nord de la platja suposa un gran pas endavant en accessibilitat, eficiència energètica, modernització dels serveis i seguretat" i ha remarcat la confiança de "poder gaudir ben prompte d’un dels projectes més importants per al nostre municipi”.

El regidor d’Obres Públiques, Quique Chofre, per la seua part ha destacat el fet d'aprofitar l’obertura dels carrers i les voreres "per a substituir les antigues canonades soterrades d’aigua potable per unes altres de més modernes i de garanties per a oferir un millor servei a la ciutadania”.
 
 

La inversió de l’Ajuntament en el projecte de millora en la zona nord de la platja suma vora 3 milions i mig d’euros. Tota aquesta actuació es complementarà amb la segona fase de la reurbanització, des del carrer Joan de Joanes fins el canal, que s’executarà una vegada acaben les obres de l’últim tram del col·lector. Aquesta actuació serà finançada i executada per la Generalitat.

Cap comentari: