L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 21 de febrer del 2021

L'ESTAT de la QÜESTIÓ: Contra manipulació i falsedats sobre la Covid-19 a Tavernes... informació i arguments!!!

 

Les poblacions del País Valencià coneixen les dades Covid al web de  la Conselleria de Sanitat que, com es pot comprovar, ens informa i avisa que les dades de les localitats i departaments sanitaris s'actualitzen dimarts i divendres, consolidades al dia anterior. 

La portaveu del PP pretén que la Conselleria efectue una actualització diària especial per a Tavernes i li exigeix a l'Ajuntament que la demane. No vol saber res que la Conselleria de Sanitat segueix un protocol, explicat en el ple passat per la regidora Mònica Palomares, sanitària de professió. I és que quan no es vol escoltar... les coses entren per una orella i ixen per l’altra.

El protocol és clar i li'l recordem: Les milers de proves PCR que es fan s’envien al laboratori a analitzar i,  després es telefona a cada persona per realitzar l'enquesta epidemiològica i confirmar resultat. En cas de contagi, Conselleria introdueix la informació en la base de dades del sistema SIVIES i es notifica al Govern Central i, quan acaba eixe procés, es publica en el web. No pot ser mai una informació estrictament al dia ni individualitzada per a cadascun dels 542 municipis valencians.

És fals com la portaveu del PP afirma en el facebook: “Desgraciadament el nostre govern de Tavernes permet que Conselleria no done a Tavernes les xifres diàries de coronavirus. Les que sí tenen pobles com Xest. Al dia i diàriament”. 

 

Les dades de l'Ajuntament de Xest, com es diu, són les Conselleria. Ofereixen informació dels casos nous, els casos actius i incidència acumulada.


Eixa referència a Xest és falsa. Només cal consultar el web de l’Ajuntament de Xest i és comprova – apartat Noticias – que no és veritat: l’Ajuntament de Xest ni les té al dia,  ni les publica diàriament, sinó més bé el contrari.  

Primer: Les dades de l'Ajuntament de Xest, i ho diu, són del web de la Conselleria de Sanitat. Com les de l’Ajuntament de Tavernes, com tots els Ajuntaments del País Valencià.

Segon: l’Ajuntament de Xest publica les dades amb retard. Fixeu-vos en les captures de pantalla de les dues últimes actualitzacions Covid-19: són del dia 11 i 16 de febrer, i la darrera, del passat divendres dia 19, no està ni publicada.

No sabem quin és l'objectiu d'oferir informació enganyosa als veïns.  O no sap, o no vol saber. Indignant és que molts ciutadans, per fiar-se de la seua informació,  critiquen i “posen blau” arribant de vegades a l'insult al govern municipal. I és més lamentable quan ella sap que  l’Ajuntament no és competent en les dades.

Dades de Covid-19 de Tavernes segons les actualitzacions fins ara del mes de febrer

Gràfiques de l'evolució de la Covid-19 a Tavernes el mes de febrer, on es comprova la millora que a poc a poc anem aconseguint aquest mes.

 

És molt greu l’alarma social que pot crear a Tavernes per una acció de “politiqueig” que només busca desgastar el govern municipal, encara que siga manipulant fets en un tema tan seriós i que ha costat tantes llàgrimes a Tavernes.

I que ho faça ara, quan comencem a millorar, tal i com es pot comprovar amb les dades i gràfiques fins al dia d'avui, i quan allò que cal és encoratjar, animar els veïns per continuar amb accions positives, com respectar les normes. Però ella no, sempre en negatiu.