L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 21 de febrer del 2021

L'ORATGE: Avui s'espera atmosfera amb pols i continues entrades de vent fred al llarg de la pròxima setmana

 
Aquest cap de setmana arriba un front des de l'Atlàntic molt actiu com a efecte de la borrasca Karim, encara que al nostre territori sembla ser que el vent del sud que impulsa ens omplir l'atmosfera de pols del Sàhara. La pols que arrancava camí des del nord d'Àfrica cap al nostre territori ja es percebia ahir en les fotografies dels satèl·lits, com és la foto superior.
 
Avui s'esperen en punt del Mediterrani concentracions de pols que poden ser perjudicials per a la salut, per tant compte els menuts, gent gran i persones amb malalties respiratòries perquè poden agreujar els símptomes.  Per tant millor que no es practique esport d'intensitat, finestres i portes tancades, ús de la mascareta i si hem de torcar restes de pols, que siga amb un drap humit. I com que igual tenim algun ruixat fins demà dilluns, serà fàcil vore algun tel de fang damunt del cotxe, si el tenim al carrer.


La pols del desert avui

I tot això a partir de demà dilluns canviarà, segons les previsions, amb una successió d'embossament d'aire fred pel reforçament de les altes pressions a Centreeuropa, que facilitarà el "despenjament" d'aire fred i a un predomini del vent de llevant a la mar. 

I amb els successius despenjaments, s'espera un ball de DANAs sobre la península, la primera demà a partir de demà dilluns, amb algunes nevades al nord-oest peninsular, mentre dimecres és fàcil que les pluges afecten el Mediterrani.

I ja s'anuncia una altra per al dijous, amb un nou embossament d'aire fred i vent de llevant, i pluja en la meitat sud peninsular i... si no vols arròs, dues tasses! els models predictius indiquen noves bosses d'aire fred  al final de la pròxima setmana que es des del nord arribarien fins el sud peninsular.

Sembla ser que això continuarà fins als primers dies de març, perquè es preveuen zones d'alta pressió entre les illes Britàniques, el centre d'Europa i la península escandinava, amb la qual cosa la península Ibèrica estaria sota la influència dels embossaments d'aire fred i per tant ambient variable e inestable.