L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 21 de febrer del 2021

L'especialitat de jardineria del taller d'ocupació inicia actuacions pràctiques en el Calvari i Centre d'Arqueologia Bolomor

 

L’alumnat de l’especialitat de Jardineria del Taller d’ocupació “Millorem l’entorn de Tavernes de la Valldigna III” ha iniciat les actuacions pràctiques en diversos punts dels de la ciutat i terme municipal. Una de les primeres actuacions s'han dut a cap al Calvari de la ciutat, on els treballs principals han consistit en el desbrossat, triturat i agranat dels vials amb rastells.

 

 

 Un altre punt d'atenció ha estat l’entorn del que serà en el futur el "Centre d’Arqueologia Experimental" del jaciment paleolític de Bolomor, on s'ha efectuat una pràctica de poda de tarongers, triturat de la llenya tallada i desbrossament de plantes adventícies en la parcel·la de propietat municipal que allotja el centre i on la part no construïda i condicionada com aparcament està plantada de tarongers. 




El taller d'ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes de la Valldigna III" té un component teòric, d'aprenentatge de tècniques,  i un altre de pràctic. I dins d'aquest programa teòric formatiu i pràctic hi ha la preparació d'espècies vegetals,  estacat de tiges de gerani,  de fulles de plantes crasses, plantació de cintes, selecció d’esqueixos de roser, test de germinació de llavors… que després s'usen en les tasques de millora de zones enjardinades dels cascs urbans. 

En les primeres pràctiques efectuades al viver del taller, l’alumnat ha trossejat i preparat el material vegetal utilitzant cafè com a arrelant i després l’ha deixat a l’umbracle. Tot unit amb una comprovació del sistema de reg del viver.