L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 18 de febrer del 2021

L'Ajuntament inicia la construcció de l'ascensor que comunicarà les dues zones del Cementeri Municipal

 

L’Ajuntament de Tavernes ha començat la instal·lació de l’ascensor en la zona nord del cementeri municipal després d'haver finalitzat la construcció de l’estructura. L'ascensor comunica el nivell de terra del cementeri amb la zona nord de l’ampliació, elimina les barreres arquitectòniques de l’orografia dels terrenys  i assegura l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i el regidor de Serveis Públics, Quique Chofre, han visitat l’estat les obres acompanyats per tècnics municipals i tècnics de l’empresa adjudicatària. La instal·lació completa de l’ascensor finalitzara en les pròximes setmanes.

Només el PP va votar en contra del projecte

El projecte de construcció de l'ascensor va ser aprovat en plenari municipal amb els vots de la corporació, excepte el PP que va votar en contra. Des d'aleshores els populars s'han dedicat a criticar eixa ampliació del cementeri i la instal·lació de l'ascensor, aprovada per una ampla majoria de resta de grups en el seu moment. Les obres que ara s'executen permetran accedir sense problemes a la part nova del cementeri, on hi ha previst construir 636 nínxols que satisfaran les necessitats de la ciutat durant anys.

 


 

L'any 2011, quan Compromís va accedir a l'alcaldia, es va trobar amb falta de nínxols i de terrenys per a ampliar el cementeri. Tal com hem explicat ací, i s'ha dit desenes de vegades en els plenaris, els terrenys de l’ampliació s'havien d'aconseguir, segons indica el PGOU del 2004, amb el desenvolupament urbanístic dels sector 11 (Teularet) i 9 (Fontetes, aquest afectat per un greu problema d'inundabilitat). Els governs del PP no van dur a cap la gestió urbanística i per tant, l'Ajuntament no va aconseguir els terrenys.

Davant la falta de nínxols i de la impossibilitat d’aconseguir els terrenys en un temps curt, el govern de Compromís i els tècnics municipals decidiren iniciar un projecte d’ampliació en els únics terrenys que disposava l'Ajuntament i amb qualificació de zona de serveis, a l'est, en la  falda de la muntanya. El projecte s'està executant per fases i permetrà, com s'ha dit en incomptables ocasions en el ple, construir 636 nínxols.

El PP sempre s'ha manifestat en contra de les obres d'ampliació i d'aquesta  solució, tot i que venia obligada per la falta d'actuació dels seus governs municipals a l'hora de desenvolupar els sectors Teularet i Fontetes. 

Tot i el seu posicionament, mai no han oferit cap proposta ni han presentat cap alternativa en els plenaris municipals per a fer possible la construcció de nínxols en un cementeri on no hi espai.