L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.402
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 27.804

dijous, 11 de febrer de 2021

AVUI ÉS UN GRAN DIA: Renfe ha adjudicat les obres de la nova estació del tren per un valor de 4'4 milions d'euros


L'alcalde de Tavernes, Sergi González, ha rebut aquesta vesprada una telefonada de responsables de Renfe per confirmar-li que s'han adjudicat les obres de la nova estació de RENFE, les quals començaran les pròximes setmanes.
 
Renfe invertirà un total de 4'4 milions d'euros en obres que milloraran l'accessibilitat, a més de crear un pas inferior, efectuar la reforma integral de l'edifici de l'estació i l'adequació de les andanes. Tot això, es complementarà amb millores en l'exterior de l'edifici, urbanització de l'exterior i millor aparcament. Es calcula un termini de 14 mesos per a les obres.
 
 

A grans trets, i segons ha informat Renfe, les obres del pas inferior serviran per instal·lar ascensors i escales fixes per poder passar d'una andana a l'altra, les quals s'allargaran  i en el cas de l'andana 2 gaudirà d'un eixamplament, amb línies de seguretat, el pis antirelliscant.  
 
Renfe també ha previst una remodelació total de l'edifici de viatgers, on es crearà un "mur AVI" (Atenció, venda i informació" de servei al passatger, una oficina de gestió i els corresponents aseos i vestidors per al personal de l'estació i altres dos públics, dels quan un serà adaptat.
 
 
 
Quan a noves instal·lacions, l'actual il·luminació serà substituïda per lluminàries led  i amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica s'instal·larà un sistema electrògen insonoritzat i nous equips de climatització. Al mateix temps, es millora el tancament de l'estació.
 
 Altres millores del projecte són la creació de zones enjardinades, rampa per a persones amb mobilitat reduïda, i la integració de la parada de l'autobús amb una marquesina que protegesca de l'oratge. El moll de càrrega serà demolit i es crearà una zona d'aparcament amb arbres enmig, amb un total de 282 places, d'elles 271 per  a turismes, 5 per  a PMR, 3 per a taxis i 3 de Kiss & Ride, així com 10 places per a motocicletes.
 
 
 
Tota la intervenció cercarà la millora de l'accessibilitat i la reducció de les barreres arquitectòniques amb l'objectiu d'oferir el millor servei als 500 usuaris diaris de mitjana que té l'estació.