L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 16 de febrer del 2021

PLENARI DE FEBRER 2021: L'Ajuntament aprova les bases de concesió de 400.982 euros en ajudes directes a sectors afectats per la pandèmia

 

El plenari de Tavernes va aprovar ahir la proposta de bases reguladores per a la concessió de les ajudes “Parèntesi”, dirigides directament a treballadors autònoms i microempreses amb un màxim de 10 treballadors. La proposta efectuada per la Regidoria de Foment Local que dirigeix Josep Llácer de Compromís, es va aprovar per unanimitat.

Les ajudes “Parentesis” estan contemplades dins del denominat Pla Resistir de la Generalitat i, en el cas de Tavernes, facilitarà la concessió d’una ajuda total de 400.982 euros als sectors  més  afectats  per  la  pandèmia i que estan inclosos en l’Annex II del següent enllaç del DOGV

Les ajudes seran una quantitat fixa de 2.000 € per cada treballador autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors en els sectors esmentats i una quantitat fixa de 200 € per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

De la lectura de les bases aprovades i tal com consta en l’expedient del plenari que es pot consultar en el web municipal, les ajudes es dirigeixen a cobrir despeses corrents de l’activitat realitzada pels treballadors autònoms i les microempreses afectades que tinguen fins a un màxim de 10 treballadors. 

 


Cal estar donat d’alta en la matrícula municipal de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) de Tavernes i figurar en el llistat d’exempts de l’IAE del municipi en aplicació dels requisits legals vigents, sempre que estiguen d’alta en el cens d’empresaris, professionals i retenidors.

Les ajudes han de dirigir-se a cobrir despeses corrents de l’activitat realitzada pels treballadors autònoms i les microempreses i podran haver-se realitzat des d’abril de 2020 fins al 30 de setembre de 2021.

La gestió municipal de les ajudes es canalitza a través de la regidoria de Foment Local, i al respecte el regidor responsable Josep Llàcer, ha remarcat que l'ajuntament vol donar una resposta ràpida en la gestió de les ajudes i considera que amb l'aprovació de les bases reguladores s'accelerà un procés per al qual s'ha posat en funcionament una oficina d’atenció especialitzada dins del Departament de Foment Local. 

Informació, resolució de dubtes i totes les gestions de les ajudes "Parèntesi" es poden solucionar al telèfon mòbil 673 689 826 (en horari de 9 a 14 hores) i el correu ajudesparentesis@tavernes.org.