L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 de març del 2012

PLENARI DE MARÇ: El consistori aprova per unanimitat una moció de recolzament a la igualtat amb motiu del Dia de la Dona



La moció arreplega el text consensuat entre tots els partits dins de la Federació Valenciana de Municipis i Provincies i va rebre de seguida el recolzament de la resta de partits del consistori quan el va presentar per urgència el PP,

El text assenyalava que avui, 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, i és una ocasió per a reflexionar sobre els avanços aconseguits, exigir canvis i celebrar els actes de valor de dones comunes que han exercit una funció extraordinària en la història, reclamant drets bàsics com l’accés a l’educació, la cultura, el treball o la política.

El consistori de Tavernes va acordar commemorar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona i promoure esdeveniments dirigits a reforçar el principi d’igualtat entre hòmens i dones.

Al temps, va manifestar el compromís de treballar per a evitar tot tipus de desigualtat i posar en marxa els plans d’igualtat a fi de garantir unes normes que confirmen la igualtat real dels empleats i empleades públiques i la resta de treballadors.

En aquest context es realitzaran les actuacions necessàries per a la posada en marxa de campanyes socioeducatives sobre la igualtat de tracte i oportunitats entre hòmens i dones, així com sobre la prevenció de la violència de gènere.

També hi ha el compromís de desenrotllar un pla d’igualtat entre hòmens i dones com a ferramenta per a superar els desequilibris existents entre les situacions i condicions de vida d’hòmens i dones així com promoure el paper de les dones en els distints àmbits de la vida social, educativa, cultural i política a fi d’afavorir la igualtat i el ple exercici dels seus drets.

L’ajuntament es comprometira a adoptar les mesures necessàries per a eradicar el greuge social que constituïx la violència de gènere i la desigualtat de sexe, amb accions de conscienciació que transformen les conductes acceptades culturalment, però que són el germen de desigualtat.
-

7 comentaris:

Una dona de debò ha dit...

Recordar-li al senyor, patró, que anava de progressista fins arribar al poder Ministerial de Justícia, Gallardón, si alçara el cap son pare!, que com deia Simon de Beauvoir, la dona no naix, si no que es va fent. Jo li diria al Gallardon que l'home no es fa, si no que es desfà com a persona amb actituds retrogrades com les seues.
I pensar que li haguera oomprat una moto a este cavaller patró. Com enganyen al més dèbil i en aquest cas com sempre a la dona.
Visca la igualtat de gènere. Contra les agressions patriarcals.

Anònim ha dit...

Un valler.

Trobe jo que a més d'una celebració, este dia hauria de ser més bé reivindicatiu. Una llàstima que normalment es quede en exposició + xarrada + cursa + dinar de dones.
Caldria anar pensant en accions productives durant tot l'any, més que declaracions d'intencions 1 vegada a l'any.
I no va només per a les dones, els homes formem part de la societat i deguem ser equitatius, no podem, devem estar a les seues organitzacions i donar-los recolzament, i si cal, una espenteta. Alguns podem començar fent-ho a dins de casa, o en la feina.
Tot i el moment econòmic crític, ha pensat el consistori municipal en algun avantatge per a les dones? Paritat en càrrecs de decissió, ampliació de permisos per maternitat o lactància, etc.
Si ho pot fer Mercadona amb ànim de lucre...

silmin ha dit...

Estic totalment d'acord, per a demostrar la valua de les dones hem d'instaurar un cupó on per llei una dona s'ho val més/ treballa millor/ convé més que un home.
Per cert, que té en contra de les dones que no ocupen carrecs de decisió, per que volen la igualtat només en eixos llocs de feina, que les altres dones no mengen? ummmm.... em fa que pensar

Abans de dir més coses, podria dir-me anònim de les 2:59 si sap quins són els avantatge de l'ajuntament per a dones prenyades o en màteria de lactància i en que podrien diferir a la de una treballadora no funcionaria de l'ajuntament?

Gràcies
PD: Conste que aquesta vegada no he fet referència a cap tema econòmic, de moment.

Anònim ha dit...

Valler a Silmin:

No treballe a l'Ajuntament, però tinc entés que en aquest cas les treballadores no tenen cap dret adicional als que dona l'estatut dels treballadors.
És a dir: lactància durant el 1er any del nadó per 1 hora al dia (descomptant-la del sou, si passa del 1er any d'edat del xiquet). el que fan algunes mares és demanar-se excedència per que se'ls fa curt el periòde de 4 mesos de baixa per maternitat. La referència a l'Ajuntament era perque sembla que aquest blog té fil directe amb el consistori, però el missatge va adreçat a totes les empreses.
Referent als cupos, podrien ser bons sempre que es pose un mínim de qualificació per al lloc de treball (que alguns homens de vegades, tampoc apleguen), i si es fa referència als llocs més qualificats és perque són els que estadisticament i a la pràctica, es veu que són els que més costa accedir a la dona i que més costa a alguns homens "tradicionals" de digerir. Lo de "tradicionals" és per no usar altres adjectius massa peioratius.
Així, podrien ser els polítics que fan les lleis els que milloraren el paper de la dona al treball millorant la conciliació familiar i els permisos per maternitat, donat que els homens encara estem molt atrasats socialment en les tasques de recolçament als fills i familia en general.
i no diguem si volem aproparnos a polítiques com les dels nostres veins europeus, on les dones franceses tenen excedència per maternitat durant un any sencer retribuit. Açí, pel contrari, fa un any donaven 3000 € per xiquet nascut, i ara no sabem ni si tindran dret a l'escola pública.

silmin ha dit...

"l'estatut dels treballadors"?, si apliquen eixe criteri deurien canviar-lo a llei de Funció Pública,encara que fos per estar en la norma corresponent. Estava cercant la norma per a dir certs avantatges més... però com qeu de moment no la trove no la dic. En quant ho trove t'ho explique.
La qüestió que apleguen o no alguns homes no sé si justifica si jo arrive o no...,això és una parida (al meu entendre), la qüestió és si una plaça s'ha de donar a gent q no és la més qualificada, no és la millor opció per a benefici de l'administració pública a raó d'un cupó siga per a homens o dones.
Segons entenc, en el seu discurs, vol dir que com el meu cap és un masclista (de merda) o no digereix bé que mane una dona, deurien pujar/promocionar per sobre dels altres companys de feina i meua a una dona (i als demés que ens fotin)?
Mira per on, tinc un amic que no recolça la dona, ni estava massa en els seus fills...realment creu que dec renunciar o autoflagelar-me per ell? perferiria que no m'inclogueren entre vostés, eixos homens que no recolcen a les dones, com jo sí, només espere un tracte d'iguals en la normalitat. Ja està prou complicada la vida.
Quan demanen els cupos a les fàbriques o per anar a collir m'ho creuré el que reinvidiqueu (ara, estar d'acord mai, cap cupó, simplement agafar el millor qualificat). El mateix dret i problema té per a mi una dona q vulga accedir a un sou de 600 que la de 6000.
El senyor Roig por fer el q vulga en els seus diners... pero l'adm. publica no és cap ONG, no mentre obligue als ciutadans a pagr els tributs... donar-li un any de maternitat a una funcionaria mentre el seu jornal ix d'altres dones qeu cobrant la meitat no tenen dret ni a dir ni mu?

Anònim ha dit...

L'estatut dels treballadors és un mínim comú a tots. Després es poden negociar convenis sectorial o avantatges per al funcionariat, però al que diu l'estatut tenen dret i crec que a l'Ajuntament no tenen res més que qualsevol altra treballadora.
Respecte als cupos, calr que es posen a les feines de sous més sucosos. No hi ha cupos a l'horta (homens) igual que tampoc per a cuidar huelos (dones). Són pitjors feines econòmicament i damunt sesgades socialment el seu accés a motius de gènere. comencen a hi haure excepcions com homes cuidadors de malalts o extrangeres cullidores, però fa més la necessitat que l'estigma social que suposa.
Altra cosa són feines on la quota de gènere està més o meys normalitzada a les bases(metgesses, administratives, polítiques) però no a les direcions (poques caps d'hospitals, d'oficines o alcaldesses).
Per supost l'administració no és ni deu ser cap ONG, però si just amb les seues treballadores. L'exemple de Mercadona és perque exigeix i forma molt als treballadors però els té en consideració i els dona el valor que es mereixen. No sols tenen avantatges en maternitat sino d'altres també. I Roig no és precissament una germaneta de la caritat.
Jo, com a contribuent, preferisc dotar dels majors avantatges socials als funcionaris i funcionàries, com també a la resta dels treballadors. I no és una qüestió de dones sino de consciència social. Hi ha paisos més avançats on també existeix el permís per paternitat. Altra cosa és que açí molts ho entengueren com pagar un pare per no treballar i estar al bar. Eixa és la diferència. El cas és facilitat la vida laboral i familiar a qui ho necessite. Segur que moltes dones preferirien anar a treballar prompte i que cuidaren els homens als xiquets.
I primer de la igualtat econòmica ha de vindre la social, on queda molta feina per fer, sembla que les dones al igualar-se més als homens deixen un buit que estos no estem omplint. Només cal vore les dificultats amb l'educació dels nostres xiquets i joves, relacions amb els nostres malalts i majors.

silmin ha dit...

Si preguntes a cap funcionari t'ho explicarà, el règim dels funcnionaris no te res a veure, però, res, amb l'estatut dels treballadors, si pregutnes als de l'ajuntament de tavernes també et diran certs avantatges propis de l'ajuntament de tavernes.... i que preferiria donar maternitat i parternitat per un any... per supost...qui diria que no... el que no està, no tinc clar, es q mentre uns tenim 40 hores setmanals, sense cap reducció horaria ni previlegis i se'ls cobra en impostos el q no té nom... altres.. per ser funcionaris han de tindre més drets. Jo com a contribuent si m'obliguen a pagar uns impostos exagerats preferisc que qui se'ls quede treballe 40 hores com ens fan treballar als de l'empresa privada, i no que els lleven les vesprades per kdar bé i si no tenen prou feina per a tots la sol.lució es lògica. I aixó per no dir-ne unes quantes més .... que no ve al cas....
No sé d'on traus això dels cupos en les bases de l'administració, fins ara encara no existeixen en Espanya i anirien en contra llei, per a funció pública és concurs i merit... cas polítics, tria la seua organització (i si ix o no alcaldessa depen dels sistema democràtic....evidentment)...o tal volta també tindriem que triar qui va per alcalde en funció del genere?