L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 10 de març del 2012

La Generalitat retalla un altre milió d'euros a les escoles de música. La Generalitat trenca unilateralment el compromís de finançament acordat amb el conseller Castellano de 4,5 milions i ho deixa en 3,5 milions. La nova "tisorada" afecta a 60.000 alumnes.




La Generalitat ha rebaixat un milió d'euros (el 20,5%) el finançament de les escoles de Música, segons confirma la resolució que es s’ha publicat al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV). La Federació de Societats Musicals (FSM) afirma que amb aquesta nova retallada el PP trenca l’estabilitat a la qual s’havia compromés el seu conceller de Governació, Serafín Catellano, amb la FSM per a 2012. 

Castellano havia dit que el 2012 no es rebaixaria cap euro del finançament de les societats musicals, perquè eren una prioritat per a la Generalitat en rebre el premi Euterpe  de la FSM.

La federació ha dit sentir-se “enganyada” perquè el compromís de 4.500.000 euros es queden en 3.575.541 euros i la "tisorada" afecta l'educació musical de 60.000 alumnes. L’entitat té més de 40 anys d'existència i agrupa a 537 societats musicals del País Valencià (el 50% del total espanyol) amb 40.000 músics, 60.000 alumnes de les escoles de música i més de 200.000 socis. Les societats musicals són el principal agent cultural del nostre territorio segons un estudi de la Universitat de València.

Més tisorades: també a la compra d'instruments

El DOCV publicava també que la partida d'adquisició i reposició d'instruments musicals tindrà 166.227 euros, la qual cosa és un 22,6% menys sobre l'any passat que eren 215.000 euros.

La coalició Compromís havia presentat a les Corts  una proposta de 15,7 milions de subvencio total a la Federació que va comptar amb el suport del PSOE i EUPV, però va ser rebutjada pel PP que va aprovar amb la seua majoria absoluta un import inferior en un 60% menys de la proposta.

La federació avaluarà la situació de les escoles de música després de la "tisorada" del Consell i les accions a dur a terme en resposta a la resolució.

-