L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 21 de març del 2012

Hem entrat a la primavera plovent



Ahir entràvem a la primavera i va ploure. Res d’importància si no fos perquè feia temps que no plovia i perquè hem tingut un hivern atípic i irregular. Si fins i tot semblava que havia bescanviat els papers amb la primavera! Dies de sol, de calor… com en temps no passava a l’hivern!.


I va ser una bona entrada a la nova estació – cosa que tenia lloc ahir dia 20 sobre les 6’15 del matí. I també va ser bona noticia que haja plogut com se sol dir “amb coneixement”. Ara ens diuen que les previsions són d’una primavera plovedora. Ací sol ploure per privamera i per la tardor, per tant que ploga en els pròxims més no és res estrany. Simplement desitjar que continue fent-ho “amb coneixement”.

Les pluges han estat generoses a tot arreu de la comarca. A la Valldigna s’han comptabilitzat eixos140 litres de Barx, i els 94 de Simat. No tenim dades de Benifairó i les Tavernes van semblants a les de Simat:  97 litres mesurats en el casc urbà del poble. 


Això ha fet que tornen a nàixer les fonts i que el riu Vaca presente avui mateix l’aspecte que veieu a les fotografíes o que el Clot haja brollat amb gran intensitat i l’aigua s’escole cap al Vaca, de manera tumultuosa.  Imatges de la nostra Valldigna que ens agrada vore, i més i sobre tot, quan el riu no ens ha posat el ai al cor.
-

1 comentari:

pepegall ha dit...

102 litres he arreplegat al meu pluviometre, a la part alta del poble.