L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 7 de març del 2012

PLENARI DE MARÇ: El consistori de Tavernes va aprovar per unanimitat una moció presentada pel PSOE de recolzament a l’agricultura valenciana



¿És el futur que espera als camps valencians?

 La moció socialista, aprovada amb el vot a favor de tots els grups, feia esment dels perjudicis que l'Acord d'Associació entre la Unió Europea i Marroc tindrà per a la nostra agricultura, una acord que considera que és un triomf dels països europeus del nord i de les grans empreses que son les més beneficiades.

El text també assenyalava com els productes agrícoles s’han convertit en moneda de canvi front a Marroc i com aquest país podrà inundar de productes agrícoles a Europa amb uns arancels mínims. El text esmentava també que no hi ha control de productes fitosanitaris, així com la gran diferència de sous.

L'impacte de l’acord pot ser devastador per a l'agricultura valenciana que es troba, per unes causes o altres, en una situació de crisi, amb molts horts abandonats i que ara amb el tractat poden vore’s incrementat.

El PP va aprofitar l’ocasió per a recordar que, encara que votaria a favor de la moció, el PSOE no s’havia mai mostrat a favor de propostes que havien presentat els populars en les Corts Valencianes, mentre que al PP se li va recordar que les competències en agricultura estan transferides a la Generalitat. 

-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Senyora regidora, està molt bé fer mocions d'intencions per a eixir als mitjants de comunicació, però crec que després de 8 mesos ja seria hora de començar a fer propostes reals per a renovar l'agricultura del poble, hi ha molts pobles que estan re-inventat-se i ací estem amb l'inmovilisme tipic del llaurador valencià, tenim les millor taronges i per això som els millors, o ens espavilem i arrisquem o l'agricultura de tavernes se'n va a pique.
No tinga por i comence a proposar algo, nous cultius, cooperatives, ecologia...... ha d'arriscar o passarà a la història com una pesona més que ha s'ha sentat en la butaca de la regidoria d'agricultura (com tots els d'abans que sols feien populisme, agricultura de bar).
Ara és el moment, les crisis han de servir per a renovar. Arrisque i faja complir el que prometien en els programes electorals, o almenys intenteu, que segur que hi haurà molta gent que intentarà tirar-ho enrere, però la gent jove esperem que ens done com a mínim una opció en l'agricultura.

També volia comentar el tema de la peladora, no justifiquem les peladores amb l'excusa que quan gela com a mínim podem portar les taronges i ens paguen algo, que per culpa de donar eixida a taronges gelades estan facilitant el furt de molts bancals bons.

Arrisque!!!

Anònim ha dit...

I si fem com eixos de Terrasa i plantem "cultius especials" sabeu a lo que em referix no? es la unica solucio

La Cotorra de la Vall ha dit...

Suposem que el referiràs al municipi de Rasquera (Tarragona).
És una proposta, però dubtem molt que la deixen anar endavant.