L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 9 de març del 2012

Representants del pla estratègic del Jubones (Equador) visiten l'Ajuntament de Tavernes



La regidora de Foment Local, Participació i Serveis Socials, Karina Vercher, s’ha reunit amb dues representants de la Mancomunitat de la Conca del Riu Jubones (Equador) dins del marc del Dia Internacional de la Dona, i de la campanya que fa el Fons Valencià per la Solidaritat, on està integrat Tavernes, anomenada “ser dona al sud”, que vol donar a conèixer la realitat de les dones als països en vies de desenvolupament.

La regidora de Participació Ciutadana, Karina Vercher, ha manifestat “que les dones en esta regió són peces clau per al seu desenvolupament. Elles són les que s’ocupen de la higiene i de l’alimentació dels fills, es preocupen per la salut, i per això són més conscients de la necessitat de preservar i protegir l'entorn. Nosaltres col·laborem en el projecte que estan duent a terme, i elles, mitjançant el seu testimoni, ens mostren que amb la participació i la implicació dels ciutadans es pot aconseguir que un territori es desenvolupe de manera sostenible, preservant i protegint el seu entorn”.

Han visitat Tavernes Melida Silva, presidenta de la Junta Parroquial d'Urdaneta i vocal del consorci, i Viviana Ugarte, tècnica del consorci. Han contat que el projecte està centrat en l’enfortiment institucional i en la protecció dels recursos hídrics. Els habitants de la conca del riu Jubones han creat un consorci format per 12 pobles, 3 províncies i 22 parròquies.

El treball dóna a conéixer a la població els recursos hídrics de la conca i la gestió mitjançant equips tècnics que elaboren polítiques de gestió mediambiental, mapes d’informació geogràfica i campanyes de sensibilització per a preservar l'entorn i els recursos naturals, així com per a fer un ús racional de l’aigua. Han protegit 500 fonts d’aigua per a reduir la contaminació que produeix malalties gastrointestinals a les famílies que habiten eixa part baixa de la conca del riu, i l’han feta apta per l’ús humà i agrícola.

- Segons el web municipal
-