L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 20 de març del 2012

Tavernes demana 2'7milions per a pagar proveïdors i factures endarrerides


Tavernes ha remés al Ministeri d’Hisenda un total de 2.697.114 euros, que és la quantitat amb la qual s’acull al nomenat “Plan Montoro” per poder pagar proveïdors. D’aquesta manera el govern municipal podrà pagar part de les factures pendents de l’anterior legislatura

No és tota la quantitat que deu l’ajuntament de Tavernes ha proveïdors, doncs la quantitat que s’arrossega és de 6.358.000 euros, però no totes les factures es poden acollir al pla i s’han hagut de descomptar les que no es troben dins dels supòsits del govern de Rajoy. Finalment han estat 743 factures i seran 190 proveïdors els beneficiats.

Aquesta quantitat serà aconseguida mitjançant un préstec ICO a tornar en 10 anys els dos primers de carència i un interés del 5%.

La posada en marxa ha estat felicitada per algun blog dretà local com un gran èxit del govern Rajoy i afirma que compleix el compromís de pagar a pymes i autònoms locals. Es necessita tindre molt de morro per a fer eixes afirmacions, quant en el cas del nostre poble, el pla del govern Rajoy només posa un menut parxe al deute a que ens ha abocat el govern del seu partit, el PP, a Tavernes. A més,  el PP de Madrid posa un parxe a la greu ferida econòmica feta “pels seus” a Tavernes i el parxe no es debades: ens cobra un 5%, quan ells, l’Estat, aconsegueix els diners a l’1%. I això és, d’eixida, un negoci redó del govern de Rajoy amb els ajuntaments.

Però és que damunt, i estem cansats de llegir-ho aquests dies en la premsa de tots els colors polítics, els ajuntaments usaran eixos diners per pagar proveïdors de projectes i obres impulsades majorment per la Generalitat,  perquè els diners i subvencións d’eixa institució no han arribat. ¿Se’n recordeu del Pla Confiança de Camps, que els diners els avançaven els ajuntaments? Doncs, això mateix: els ajuntaments ara pagaran els interessos que havia de pagar la Generalitat. I repetim: no ho diguem nosaltres. Ha estat informació aquests dies en la premsa. I damunt alguns donen els mèrits a Rajoy..... menuda barra!  

Però tot no acaba ací: el seu “morro” els fa dir que el govern actual de Tavernes no ha pagat en 9 mesos quasi a ningú. ¡Ventilegen una falsetat i es queden tan amples! El primer que haurien d’escampar al vent i explicar és com es pot pagar sense diners. ¡Que prompte obliden que el PP va deixaren sense fondos l’ajuntament; i damunt de sense fondos amb un deute de tresoreria de 4 milions; que el PP es va gastar el 90% del pressupost en els 6 primers mesos del 2011!. ¿Com es pot traure d’on no hi ha, si el PP va deixar la caixa de l’Ajuntament plena de teranyines?

Així i tot, el govern actual va moure fitxa de seguida i va firmar un préstec ICO de més de 600.000 euros per pagar única i exclusivament proveïdors, eixos proveïdors de Tavernes als quals el PP no havia pagat; eixos proveïdors vallers que veien com perillava la seua empresa perquè el PP no els havia pagat els treballs fets. I com informàvem, l’alcalde Jordi Joan, firmava el primer préstec de la zona d’eixes característiques. Ho llegíem en l’enllaç


Tavernes firmarà ara un nou préstec, el segon, de vora 2’7 milions per solucionar “eixes menudes cosetes” que va deixar d’herència el govern anterior del PP. I és que, entre “pitos” i flautes van deixar l'ajuntament amb uns 20 milions de deute i també van deixar molts  i molts proveïdors amb l’aigua al coll i sense pagar.

-

3 comentaris:

Bonic. ha dit...

Molt bon treball, Cotorra. Recorde quan es reien del Prmer Pla de Zapatero, que fou precisament el que es va complir. No som res. Si seguim als nostres politics sense ser critics acabarem aplaudint les seues barbaritats. Pobre Fabra quina tropa que te i quan de mal li han deixat. I al nostre poble dels pitjors amb liders de regional.

Anònim ha dit...

esta gent no coneix la vergonya. Sempre parlen els qui haurien de callar. No sé jo la resta del poble, però n'estic més que fart de la prepotència d'estes persones. Que sort tenen que la llei està com està, que si no...

Anònim ha dit...

Estic fart de que el treballadors i gent de classe mitja tenim que pagar els abusos en tts els aspectes i la gestio inutil dels diners publics per part de politics de turno. Tant a nivell municipal, autonomic o estatal. desde tavernes hasta la conselleria de cooperacio. Estic cansat i dona rabia vore com no ni ha cap responsable. Ni camps, ni blasco, ni alperi, ni castedo, ni rita, ni urdangarin, ni els responsables dels ere de andalucia, ni jaume matas acabara en la carcel, mira lo que dic. A fer la m... este pais!!!!