L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 23 de març del 2012

TEMA DEL DIA: De les Corts de Cadis a la Duma valenciana



Fabra, com Camps, ja gaudeix dels aplaudimens dels seus
 La sessió de control d'ahir, amb el president de la Generalitat i els seus consellers negant-se reiteradament a respondre les preguntes de l'oposició i utilitzant els seus torns per a realitzar propaganda partidista, reflecteix la devaluació de l'escena política valenciana perpetrada pels successius governs autonòmics del PP.

La cerimònia habitual orquestrada pel president Juan Cotino i protagonitzada per Alberto Fabra, els seus consellers, i el grup del PP, el parlament valencià es va disposar a emular a la Duma dirigida amb mà fèrria per Vladimir Putin. I  com sol ser habitual en les sessions de control des de Camps, parlar de debat en la cambra valenciana és reinterpretar la realitat. L’espectacle el podeu vore ací.

El portaveu del PP, Rafael  Blasco,  controlava al seu president parlant de l'atur a Espanya i en culpava exclusivament el PSOE, abans d'acabar llançant al president l'habitual pregunta preparada i al peu: "Quines mesures pensa prendre per a incentivar l'ocupació juvenil?". I la resposta de Fabra posa en evidencia el nivell del president autonòmic valencià i del seu govern: "No solament és important el que farem, sinó el que hem fet. I les dades són esperançadores: en l'últim any 1.026 joves han deixat l'atur, mentre l'atur juvenil ha pujat en la resta d'Espanya". Quasi un mes després de l'última sessió de control, el PP només havia trobat eixa dada positiva de la seua gestió per a presumir en Les Corts. 

I no es detenien ací: Fabra prometia 31 milions d'euros en programes d'incentius a l'ocupació juvenil, una xifra que ja inclou el salari jove, els pagaments als plans que es realitzen des dels municipis, etcètera. 31 milions: menys del que es gastarà enguany en tres dies en la próxima Fórmula 1 a València. 

Davant açò el portaveu socialista, Jorge Alarte,  recordava la fita del PP: 618.000 aturats i com, han pujat en 23% els diners destinats a grans esdeveniments i va reduir en un 30% el del Servef  i a  l'IVAJ - ara Generalitat Jove - el va deixar a zero. La seua pregunta era com anava a modificar la política fiscal el govern de Fabra, on anava a ajustar per a aconseguir els objectius de dèficit. La resposta? Cap. Però sí, en canvi, la desqualificació i el míting. 

El conseller Vela parlava de "greuge comparatiu" respecte a altres autonomies, i el socialista Toledo li va dir que si hi ha greuge reclamen a Madrid i reiterava la pregunta anterior. I es va quedar sense cap resposta.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, va vore com Fabra li responia a la pregunta sobre quines mesures de transparència i exemplaritat ha pres el seu govern, descrivint un món de fantasia que dista notablement de la realitat. Morera li desmentia el seu relat i pronosticava al president que "o aplica llum sobre l'opacitat o acabarà com Camps", advertència a la qual Fabra va reaccionar quasi cridant que "vostés no volen saber la veritat", per a continuació acusar Compromís de "defensar el Corredor Mediterrani només a Catalunya".  

Marga Sanz, d’EU, preguntava què pensa fer la Generalitat respecte al seu deute amb els ajuntaments i Fabra culpava de la situació als socialistes i recordava  l'anunci d'un pagament de tres milions d'euros per part de la Generalitat als municipis, quantitat que no cobreix el que es deu ni a una desena de municipis i se li recriminava que bona part del deute la va generar el Consell amb el fracassat pla Confiança de Camps. 

"Ja pagarem" concloïa el conseller Vela mentre Mònica Oltra, de Compromís, li espetava que "vostés parlen però no contesten, menteixen, i açò és el contrari a la democràcia". 

Afortunadament, açò no és Rússia, on Putin tanca els opositors, però l'exercici polític de Fabra i els seus en Les Corts recorda més el de Putin en la Duma que al dels liberals de les Corts de Cadis de 1812, que dit de pasada, no tenen res a vore amb els liberals de fa dos segles. Moltes d’aquestes coses de Les Corts la ciutadania no sap que succeeixen, però en pateixen  les conseqüències. 

- Basat en l'Informatiu
-