L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 10 de març del 2012

La Mancomunitat de la Valldigna va lliurar els Premis Valldigna d’Investigació i el Premi Amic de la Valldigna en el transcurs d’un acte-sopar celebrat a l’almàssera del monestir de Santa Maria.

 

Els guardonats foren Joan Giner Monfort, que al llarg de l’any desenvoluparà un treball d’investigació sobre els parlars de la Valldigna, un tema aquest de la microdialectogia en el qual el valler és un expert. Serà el primer treball a fons i a consciència que s’hi realitza dels parlars de la comarca i uns dels primers realitzats a àmbit de País Valencià. El premi està valorat amb 3.000 euros que es cobren a compte dels drets d’autors de la publicació del llibre resultant.

Joan Giner ens va donar una mostra del que pot ser el futur llibre en un discurs amè, simpàtic i que va alçar el somriure dels assistents en fer-nos notar com canvien les paraules entre els quatre pobles de la Valldigna.

El premi “Amic de la Valldigna” va recaure en José Manuel Martínez García, l’arqueòleg del monestir, i una de les persones que més ha treballat per la difusió, recuperació, catalogació i exposició dels objectes, construccions i elements del cenobi cistercenc.

José Manuel Martínez treballa a la Valldigna des de fa 20 anys i és per la seua implicació en la comarca un valldignenc més, mèrit que reconeix el guardó i el nomenament que la Mancomunitat, en nom dels municipis, li atorgava ahir.

El lliurament dels premis es va efectuar en el transcurs d’un sopar que tenia com a novetat respecte a anys anteriors que, llevat dels convidats per la Mancomunitat, els assistents inclosos, els polítics locals, abonaren el ticket del sopar.


 Entre els presents la senadora de la Safor pel PP, Carla Ripoll; el diputat provincial i president comarcal del PP, Salvador Enguix, el subtinent comandant en funcions del “puesto” de Tavernes,  Antonio Jimenez; la gerent de la Fundació Jaume II el Just, Anabel Trujillo;  representants de “Comunicat” i “Frutas Bollo” que donen suport als premis; els alcaldes de Barx, Simat, Benifairó i Tavernes, que exerceix també com a president de la Mancomunitat; regidors del PP, PSOE i Bloc de les quatre poblacions (excepte del PP de Tavernes, que des què se celebren els premis és el primer any que no té l'alcaldia vallera i no va enviar ningú), molts representants de les entitats culturals i recreatives de la subcomarca així com representants del mon educatiu. 


 Van concloure l’acte els parlaments primers de l’alcalde de Simat, Sebastià Mahiques, i després del president de la Mancomunitat, Jordi Joan, que vingueren a centrar-se en el paper de la mancomunitat com a potenciadora del sentiment valldignenc, la necessitat  d’impulsar objectius comuns i de serveis dels pobles i la voluntat de treballar tots junts per impulsar la comarca, més palés en el temps de crisi que corren.

Jordi Joan va dir també que són dies de festes, però que no poden oblidar l’aspecte reivindicatiu de més ajut de l’Administració a les mancomunitats, la necessitat d’una llei de comarques i va anunciar la redacció d’un projecte de recuperació de part del tram de l’antiga via del tren Carcaixent-Denia pel Ministeri i també la realització d’un estudi i la publicació posterior sobre l’obra del poeta valler, Premi Octubre, Joan Vicent Clar per tal que la seua obra siga coneguda pels valldignencs.
-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Que poca dignitat mostren alguns, es vergonyos

Anònim ha dit...

És vertader que el president actual de la Mancomunitat de la Valldigna, per primera vegada en la seua història té assignat un sou, i este ronda els 600 € mensuals?

La Cotorra de la Vall ha dit...

NO. Va ser la legislatura passada quan el president, Jose Luis Ferrando del PP, cobrava 1.500 euros al mes.

Anònim ha dit...

El primer que va tindre sou com a President de la Mancmunitat va ser el membre del partit popular José Luis Ferrando.
Tenia un sou NET de uns 1.300 euros al mes, que contant la seguretat social vol dir que ens costava uns 2.000 euros al mes i tenia 14 pagues amb les extres.
A banda tenia una secretaria personal posada A DIT que per cert era la filla de la exregidora del PP Amparo Espí, que ara la tenim treballant a la Casa de la Cultura de Tavernes...

José Luis Ferrando va ser el primer President en sou i secretari però també ha sigut l'últim en tindre-ho, ja que ara el president ni té sou ni té secretari.

Ara els tres alcaldes (Benifairó, Barx i Tavernes) guanyen el mateix de la Manco i no és un sou. Cobren indemnitzacions per assistència a plenaris i comssions ja q no tenen ni dedicació exclusiva ni parcial. Igual que també ho cobren els altres membres del Ple de la Manco. Estes indemnitzacions varien segons mesos: hi hauran mesos de més i altres de 200 o de 0 euros si no es fa Ple. I plens se'n fan ben pocs en la mancomunitat.

Anònim ha dit...

Tinc entes que els del tripartito no han pagat cap euro als del PP per asistencia a plenos ni comisions de Tavernes desde que ells manen. Pero els del tripartito cobren puntualment tots els mesos. Es veritat?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Dit aixina és una veritat a mitges que és una forma de dir una mentira encoberta.

L'ajuntament només paga puntualment al mes els regidors amb dedicació exclusiva, parcial o total. És és la seua nòmina que com a treballadors de l'ajuntament i que hi ha l'obligació de pagar-los com es paga a la resta de treballadors i funcionaris municipals.
La resta de regidors, els del govern al igual que els de l'oposició, no han cobrat per ara res. Ni els del govern ni els de l'oposició, repetim.

I no per gust del govern ni té la culpa el govern, sinó que les arques municipals ja sabem com les van deixar, i el govern municipal està preferint pagar primer als treballadors municipals i en allò que es possible a proveïdors.

¿ I cobraran? I tant que cobraran! Que cobraran segur, encara que siga amb retard. Com a desembre els regidors que eren de la passada legislatura sembla ser que van cobrar els plenaris i comissios dels darrers mesos DE LA PASSADA LEGISLATURA.

Anònim ha dit...

Crec que tots els regidors, oposicio i govern, tenen que cobrar el mateix dia.
Tots tenen igual de dret. O no?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament i aixina es fa.
Tots els regidors del govern i de l'oposició cobren el mateix dia les dietes d'assistència a plenaris i comissions.

Però és que això no té res que vore amb el sou que tenen assignat, com qualsevol treballador de l'Ajuntament, que és el cas dels regidors amb dedicacio, parcial o total.

Són dos coses diferents, amb tractament diferent. I no és cosa nova. Manolo Vidal, Amparo Espi, Lluïsa Mifsud i Ribis cobraven puntualment tots els mesos el sou com a treballadors que eren de l'Ajuntament. I la resta de regidors podia tardar mesos en cobrar. No hi ha res de nou I per tant no li busques no cinc, sino dos mil peus al gat.

Anònim ha dit...

Que pasa que els del govern tenen dret a cobrar i els de la oposicio no?
Fa falta un poc mes de dignitat politica i que cobren tots (els 17 regidors) al mateix temps.
Tots tenen el mateix dret a cobrar pel temps que dediquen al poble.
Si no hi han diners no hi han diners per a ningu. Ni per al govern, ni per a l'oposicio,...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament. Faltava un poc més de dignitat política en general i haver pensat els darrers anys les conseqüències de les polítiques que es feien. Potser ara hi hauria diners per pagar al dia proveïdors i com no... les dietes per assistència a plenaris i comissions -QUE NO ELS SOUS- de regidors que no tenen dedicació, o siga, que no tenen consideració de treballadors de l'ajuntament.

Pensem que ha quedat explicat un poc més adalt. I s'entén perfectament.
I si hem de pensar en culpables considerem que haurem de buscar qui ha dut Tavernes a la situació econòmica actual.

El recordem que els regidors del govern que no tenen dedicació exclusiva -parcial o total- tampoc no han cobrat.

Anònim ha dit...

I no seria hora de canviar el sistema dels premis Valldigna. Això de premiar una treball abans que aquest estiga fet (fins i tot començat), és irregular. Per fer un treball es crea una beca o es formalitza un projecte.

Un PREMI cal reservar-lo per a fomentar la competència entre treballs acabats, i la competència és la garantia de qualitat.

Indesidenter ha dit...

Jo pense que això de dir-li "premi" és simplement el nom, perquè siga més pompós i potser perquè estem acostumats a sentir "Premi Planeta", "Premis Octubre", etc.
Més bé la realitat ens diu que s'acosta més al sistema que tu dius: es presenten diversos projectes, es "premien" aquells que el jurat considera addient amb l'esperit de la convocatòira (temàtica Valldigna) i el "premi" funcionara realment tipus "beca" o "ajut" per a poder fer eixe treball d'investigació.
¿És bo el sistema o roin? No ho sé. Si que sé que gràcies a això hem pogut començar a tindre estudis d'investigació sobre Valldigna fets per experts que d'altra manera, potser per no tindre com a mínim assegurada la publicació, ni es durien a cap perquè està clar que d'eixos diners ni es viu ni es fa un ric. Simplement se li asseguraa l'autor que es publica i té uns diners pels treball, que per cert si no estic errat son un acompte dels drets d'autor.
Que tot és millorable? Cert però per ara la cosa quant a publicacions i coses fetes ha anat bé, molt bé diria jo.

silmin ha dit...

Bop Valencia nº 240 del dia 10-X-2011 en la seua pàg 142 s'estableix que per cada membre de :
junta de govern (3 x) 200 € = 600
ple (6 x) 200 € = 1200
Comissió inf. (3 x) 200 € = 600
Total 2400
de mínim al més... segons la nova normativa d'hisendes locals requerix junta i ple al més mínim 1 (comi. info... crec, no´sé si també mínim 1) axí que l'actucal president lluny de combrar 200 o 0, estem parlant de 600 o més amb un total de despesa per a l'admi. pública semblant a abans (abans hi havia vacances q ara no) com a mínim .. evidentment, més repartit... però, de despesa igual o més.
Si s'ho guanya o no, ja són valoracions personals... però la resta serietat... ja vaig dir q per a veure si es redueix o no la despesa de personal no es tan simple, aquest example serveix per il.lustrar com baixa la despesa en personal però s'incrementa en serveis (dietes) i a la fi res canvia, tot igual i la crisi cada cop pitjor.

Anònim ha dit...

Mes val que ixqueren de la mancomunitat que no mos apora res,y es lleven de pagar un dineral per estar ahi, no anian deners, pues que retallen amb totes eixes coses que no valen per a res, bueno per a que tinguen alguns un altre jornal afegit SI CLAR,tots son iguals PP,PESOE,TRIPARTIT...TOTS PENSEN AMB LO MATEIX AMB ELLS