L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 29 de març del 2012

29 M: Vaga General


El dia de vaga general s’està desenvolupant amb normalitat a Tavernes. No ens consta, per ara, cap incident i els vallers i valleres han pogut exercir el seu dret a seguir o a no seguir la vaga.  Áquest matí ens consta que hi ha hagut alguna concentració de treballadors a la Plaça Majors, un centenar, suposem que participants en els piquets informatius de la nostra localitat.

Si que hem pogut observar, i això està prou amb consonància amb la resta de l’Estat, una major presència policial, molt més de la que és habitual i fins i tot amb vehicles ocupats per quatre agensts. Sembla ser que ha estat la tònica general, la gran presencia policial en ciutats, i els sindicats s’han fet ressó i han denunciat aquesta circumstància.

Xifres? No podem dir xifres de la nostra localitat. Només ens han fet arribar dades dels centres d’ensenyament, que reproduïm:  

ALFÀNDEC, DE 41 MESTRES FAN VAGA 31

S. MIQUEL, DE 18 MESTRES 10 FAN VAGA.

MAGRANER, D'UNA VINTENA MESTRES 13 FAN VAGA

DIVINA, DE 19 MESTRES 10 FAN VAGA

IES JAUME II EL JUST, 50 PER CENT FAN VAGA

IES VALLDIGNA, 50 PER CENT FAN VAGA

PATRONAT ( NO HI HA XIFRES OFICIALS)

HHDC, 3 FAN VAGA.

Per la seua banda la Intersindical qualifica de massiu el seguiment de la vaga general amb amplis percentatges en tots els sector, i exigeix a Rajoy que derogue la reforma laboral.

Intersindical Valenciana considera molt positiu el seguiment de la Vaga General en el conjunt del País Valencià. Aquest se situa en el 76% del conjunt de les treballadores i treballadors valencians. La vaga supera amb escreix la del 29S.

El seguiment ha estat total en: Port de València, aeroport, nombrosos polígons industrials, centres de distribució de mercaderies, arreplegada de fem… En el sector del transport i de neteja el seguiment ha estat important. En empreses com FGV han tingut un seguiment quasi total, a excepció de les persones vinculades a la direcció de l’empresa. En RENFE, ADIF i les empreses auxiliars ha estat del 85%. En el transport públic de València ciutat l’aturada ha estat total. Les treballadores i treballadors d’EMT han ocupat les depedències del Consell d’Administració que pretén aprovar la rebaixa dels salaris.

En Educació el seguiment ha estat del 60% en pública, del 45% en privada i quasi total en les universitats valencianes. La presència de l’alumnat ha estat escassa en els nivells d’infantil i primària i nul·la en els postobligatoria i universitaris.

En sanitat pública ha estat del 55 – 60 %. En aquests dos sectors, sanitat i educació, els serveis mínims han estat abusius. Molts treballadors i treballadores en serveis mínims han manifestat la seua voluntat de computar com a vaguistes.

En les administracions i empreses públiques el seguiment ha estat: administració i empreses de la Generalitat Valenciana un 55-65%; IVADIS, Corts i Centre d’Emergència un 90%; RTVV un 75%; Correus un 75% i Administració de Justícia un 52%. En aquesta darrera els serveis mínims han estat molt elevats. La vaga també ha tingut un seguiment important en les diferents administracions locals i de l’estat. Una dada que posa en evidència el gran seguiment de la Vaga General és la baixada del consum elèctric. 

Intersindical Valenciana celebra el seguiment de la vaga en els centres de treball i en les administracions públiques, així com el suport del conjunt de la ciutadania que ha donat mostres de suport participant activament en els piquets i deixant de consumir al llarg de dia. A més, el Sindicat critica el gran desplegament policial que s’ha fet per coartar el dret constitucional a la vaga.

Per altra part, Intersindical Valenciana ha convocat manifestacions, aquesta vesprada, a Alacant (Estació Renfe 18:30 hores), València (Plaça Bous 18:30 hores) i Castelló (Plaça Mª Agustina 18:30 hores). Unes manifestacions que s’espera que siguen multitudinàries.

Remés per: Intersindical

Més informació: (Segons l'Agència Europa Press)


-