L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 28 de març del 2012

29M vaga general. Argumentari (i VI, i final)



Argument 11: “Sóc autònom, a mi la reforma laboral no m’afecta.”

Un menor salari i unes pitjors condicions laborals per a la majoria de la clientela i persones usuàries d’un comerç o empresa de serveis implica quasi amb tota seguretat un empitjorament de les seues, ja que ningú consumeix ni contracta més serveis si baixen els seus ingressos o si té por de perdre el seu treball. 

La majoria de les treballadores i treballadors autònoms poden repartir-se el treball en altres jornades sense que els afecte enormement secundar un dia de vaga. Per al petit comerç obrir un dia de vaga no suposarà una diferència significativa ni una millora substancial en el seu negoci. Ni tan sols els procurarà els ingressos d’un dia normal ja que també hi ha convocada una vaga de consum. En canvi, gran part de la seua clientela valoraria positivament la seua solidaritat a secundar la vaga del 29-M. En lloc d’obrir un dia en què poques persones compraran i moltes decidiran no tornar a fer-ho en establiments d’esquirols pots col·locar en la teua tenda un cartell que diga: 

“Benvolguda clientela, En solidaritat amb les persones treballadores assalariades, aquest comerç ha decidit tancar el dia 29 de març per vaga general. Creiem que la reforma laboral perjudica la majoria de la nostra clientela i les seues famílies. Les grans superfícies obriran, per això li suggerim que tinga en compte, com a persona consumidora, els establiments que s’han mostat solidaris amb els drets de la majoria. El dia 30 estarem de nou a la seua disposició. Disculpe les molèsties.”

Argument 12: “Ja, però aquest govern té majoria absoluta, la gent ho ha volgut així i, per tant, pot fer el que vulga. Que jo faça vaga no canviarà les coses.” 

Els vots rebuts en unes eleccions no legitimen un govern per a llançar un atac tan brutal contra els drets de la majoria de la ciutadania. A més, aspectes essencials d’aquesta reforma laboral, com ara l’abaratiment de l’acomiadament, no figuren en el programa electoral del PP i, per tant, NINGÚ no ha votat pel partit governant perquè adoptara aquesta mesura. De fet, diversos representants d’aquest partit van negar públicament, tant durant l’última legislatura com durant la campanya electoral, que tingueren intenció d’abaratir o de facilitar l’acomiadament.

El govern ha ocultat informació deliberatament abans de les eleccions i ha mentit als ciutadans sobre les seues veritables intencions. Si la societat es pronuncia a l’uníson contra una reforma laboral injusta, un govern “democràtic” està obligat a escoltar i a obeir.

-

8 comentaris:

Bello. irònic ha dit...

Farà VAGA la COTORRA de la VALL?? S'acollirà als serveis mínims de difusió i o televisió ?? La veritat no puc passar sense llegir la Cotorra de bon matí. Ho reconec m'has enganxat. Però dis-me que faràs demà xarradora ??

Si mana el capital, és a dir, De Guindos, de Lemahn and Brodhers, traducció de "et robe el que puc germà"ja possiblement no hem pugam fer una altra.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Farem serveis mínims.

Anònim ha dit...

a 29 de març fum, fum, fum

EL TORMENTO ha dit...

Estoy en desacuerdo con esta huelga, convocada por quienes han estado callados durante 8 años, y pienso que sólo sirve para que unos pocos intenten justificarse, aparte de no servir para nada. Todos LOS delegados sindicalistas son incapaces de crear empleo, incapaces para el empleo y sí muy capaces de destruir empleo. 
Es sorprendente que la gente que necesita dinero en su casa, va a la huelga por tomarse un día de descanso....... no tienen ni idea de lo que ésto supone para el país.
Fuera subvenciones a Sindicatos, quien pertenezca a ellos que se lo paguen de su bolsillo
Mañana, voy a ir a trabajar, y que si por casualidad, alguno de vuestros compañeros y/o compañeras sindicalistas me increpa con alguna lindeza como la de esquirol, que sepais, que ni me quedaré callado, ni dejaré de trabajar.

Anònim ha dit...

Jo soc autònom i així i tot no aniré a treballar.
La Cotorra no pot fer vaga. Els jubilats no són treballadors.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per això, com que la gent de l'equip som treballadors, demà farem tots vaga.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per això, com que la gent de l'equip som treballadors, fem tots vaga.

Una sindicalista ha dit...

hay que tormento ,cariño! Nosotros solo hacemos huelga por joder a los que mandan. Me alegro que tu seas uno de ellos. No sabes cuanto. Hay que joder i si puede ser al trabajador. Si senyor. Tiene, tormento, la culpa de todo. Estan en los cosnejos de administración, en los bancos en todo. Asi que si nos vemos, ja sabes...pero sin violencia, que me asustan tus modales.