L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 21 de març del 2012

INFORME: Joves, un quart món que el president Alberto Fabra, del PP, amaga


Molts joves han eixit al carrer farts dels futur que els han preparat els governants actuals

Els joves i els xiquets són els dos col·lectius més vulnerables, segons un informe de Cáritas i la Universitat (católica) CEU-Cardenal Herrera, mentre Fabra diposita la confiança en la nova reforma laboral i, amb el fracàs escolar i l’atur disparats al País Valencià  afirma que  "ja estem invertint en la formació i la preparació dels nostres joves i continuarem treballant perquè troben el projecte personal i professional que busquen". Són paraules dites la setmana passada, en un acte amb els empresaris de la Cambra de Comerç d’Alacant.

I ho feia la setmana en què El País pegava una bufetada de realitat al gran públic valencià en forma de serial de reportatges on revelava que, el risc de pobresa entre la joventut valenciana, ha passat de situar-se d’un 14,8% a un 29%. 

Però el president de la Generalitat  afirmava amb veu ferma que la nova reforma laboral de Rajoy i les mesures aplicades pel Consell “agiliten la incorporació dels joves al mercat laboral” perquè els joves "són el futur de la societat" i qualificava de "prioritària" l'ocupació juvenil.  Però alguna cosa falla en les mesures polítiques del PP i la realitat és una altra.

L’estudi de l'Observatori d'Investigació sobre la Pobresa i l'Exclusió  -integrat per la Universitat (catòlica) CEU Cardenal Herrera, Càritas i la Fundació Foessa, indica que la joventut valenciana és el més afectat per la pobresa, seguida per la infantesa.  I la situació es complica més si a més eres dona: el col·lectiu femení té un risc de pobresa més del doble que el masculí. 

Segons revela l’estudi, un de cada quatre joves valencians té dificultats per arribar a fi de mes; un de cada dos no pot fer front a despeses imprevistes, i els retards en aigua, llum, hipoteca o lloguer, pràcticament tripliquen la mitjana. 

També L’Informe de la Pobresa en Valencia de la Casa Caritat constata que fruit de la manca d’oportunitats i de les polítiques errades que no han generat lloc de feina, en l’últim any ha aparegut nou perfil de pobres: les famílies de pares joves, amb fills menuts al seu càrrec, en les quals cap dels dos membres de la parella té feina. 

Les condicions de vida de la joventut valenciana disminueixen, però Fabra assegurava la setmana passada que "ja estem invertint en la formació i la preparació dels nostres joves i continuarem treballant perquè troben el projecte personal i professional que busquen". 

El president no sembla voler adonar-se tampoc que governa una autonomia amb una de les pitjors xifres de fracàs escolar de l’estat i que frega el 40% l’abandonament educatiu als 18 anys, i el pla de xoc tantes vegades anunciats haurà d’esperar, una vegada mes, l’any que ve.

- Basat en L'Informatiu, "El País"
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pels drets dels nostres fiils i filles a la VAGA GENERAL DEL DIA 29, ells i elles no la poden fer però estaran amb nosaltres. Visca el Progressisme, visca l'estabilitat vital.
I damunt els polítics ahir al senat i al congrés es mantenen els jornals.

Això es donar exemple, si senyor. I jo que no tinc culpa deixaré de cobrar un dia per les condicions que posen als treballadors i treballadores que som conscients dels avanços històrics.

Acabaran llevant-nos vacances ja que hi ha gent que no en tenen, cases ja que hi ha gent que no en te. I propietats ja que hi ha gent que no en te. En fi açò es retroces laboral. A per ells i elles!!

Vine a la Vaga tot i que no et paguen. Fes-ho pels nostres fills i filles.