L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 28 de març del 2012

Gran èxit de participació en la V pujada al Buscarró organitzada pel GMV i Amics del Buscarró




El Grup Muntanya Valldigna i els Amics del Buscarró organitzaren el passat dissabte la V pujada al Buscarró i una calçotada amb gran èxit de participants. L’activitat va tindre lloc en la zona recreativa del Pla de Corrals a Simat de la Valldigna.

L’activitat començava a les 8 del matí amb la recepció dels participants i degustació de coques tradicionals dolces, acompanyada begudes fetes amb plantes aromàtiques, timonet i el famós herbero de Bocairent, fet de les plantetes de la Mariola.

L’activitat senderista consistia en la pujada al Buscarró  per la pista forestal a Pinet fins arribar al Buscarró de 582 m. Despres va seguir pel cim dels Foietes de 630 metres, amb excel·lent vistes de la Valldigna i la Vall d’Albaida.

Per a dinar calçotada amb salsa romesco i torrada de carn i embotit de la zona. El calçot és cadascun dels grillons de les cebes blanques i per a aconseguir-los es sembren les llavors de la ceba blanca a principi de primavera. Els calçots que no s’han consumit i que grillen serveixen per a traure de la seua flor les llavors que es plantaran, tornant, d’aquesta forma, a tancar-se el cicle.

- Remés pel GMV
-

4 comentaris:

Un decepcionado ha dit...

Estoy sorprendido, ha llegado a mis oídos que todas las calles por las que pasará la procesión de Ramos del próximo domingo van a pintarse. No sacan ninguna imagen religiosa, simplemente se reproduce la entrada de Jesús en Jerusalén hace más de 2000 años. ¿No tendrían más alegría los que recurren a Cáritas para poder sobrevivir si ese gasto se diera en dinero o en alimentos a esta institución?
Que lo piensen dos veces quienes organizan este festival. Espero los comentarios de los que opinan como yo. Cotorra, ¿estás al corriente de esto?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Alguna cosa havien oït, referent a que el rector volia que no feren processó de dos files, una per cada vorera de carrer, sinó que tota la gent anarà darrere, fent una imitació de l'entrada de JC a Jerusalem.
Ara això de la pintada de carrers no sabem res i si és una cosa que s'ha pensat-decidit fa poc. Intentarem demà assabentar-nos.

Anònim ha dit...

Que torna a manar l'esglèsia, com fa unes décades?
Açí, les processons tenen altres tradicions. Es deuria potenciar més la pasqua que la setmana santa. Açí sols tenia tradició religiosa el dijous sant amb el via crucis del calvari.
Altra cosa és el boato en que ho han convertit els dels caputxinos, després són ben pocs els que donen eixemple de cristiandat.
I els versets de l'alcalde en el llibret a tot color? això és impagable. Em passat del Xavi Castillo a açò, Jordi? Que en diuen les bases del Bloc? Ara callen del que sempre han renegat?
Una mica de cordura ideològica, per favor.

Anònim ha dit...

Xe, i tu què fas llegint el llibret?
Una mica de cordura ideològica, per favor. Jo he tingut l'ocasió de vore'l i no se m'ha acudit ni obrir-lo.