L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 10 de març del 2012

Hivernal del Centre Excursionista als Alps austriacs


        
Els passats dies 3 i 6 de març van ser aprofitats per diversos membres del grup d'alta muntanya del CETV per realitzaruna expedició als Alps,  amb l'objectiu d'escalar el cim Wildspitze de 3770 metres (segona muntanya més alta d'Austria) per la seua cara nord. 
 
El dissabte dia 3,  els alpinistes aconseguiren arribar fins al refugi no guardat de Taschahaus a 2400 metres d'altura, però degut a l'estat de la neu i la quantitat de material que havien de portejar arribaren al refugi a les 10 de la nit.   
 
L'endemà eixiren per a intentar fer cim, caminant sobre la impressionant glacera del Taschferner, on progressaren encordats sortejant les seues enormes escletxes, també escalaren una cascada de gel que es trobava a 3000 metres enmig de la glacera però la gran quantitat de neu acumulada enguany, ( cal recordar que en Europa central les nevades han segut espectaculars)  va fer impossible que aconseguiren superar els més de 1300 metres de desnivell que separa el Tasachhaus del cim del Wildspitze. 
 
 
L'endema la baixada del refugi no va estar exempta de risc pel temporal que va entrar portant molta neu i una espessa boira.   Cal fer constar que en el Wildspitze sols estaven a la muntanya els membres del CETV, ja que normalment les ascensions als Alps són a l'estiu i aquesta era la primera vegada que es realitzava pel CETV una hivernal als Alps.
 
Finalment l'últim dia de l'expedició la dedicaren a escalar cascades de gel en el vall del Pitzta, una de les zones més importants d'escalada en gel dels Alps.

- Remés pel CETV
-