L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 9 de març del 2012

Els sindicats majoritaris convoquen vaga general el 29-Març


 
El 29-M, vaga general sota el lema "Volen acabar amb tot, amb els drets laborals i socials". Els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, han aprovat per majoria la convocatòria conjunta d'una vaga general per al proper 29 de març en protesta per  la reforma laboral aprovada pel govern de Mariano Rajoy, que ahir rebia el vistiplau del Congrés.

La data de la convocatòria, el 29 de març, coincideix amb les aturades generals que ja van convocar els sindicats d'Euskadi i Galícia. El Govern ja ha expressat el seu descontentament: "No és la solució". Els líders de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han explicat en roda de premsa que aquesta convocatòria " és el mitjà perquè el Govern negocie".

Les centrals sindicals s'han oposat des del primer moment a una reforma laboral que consideren injusta amb els treballadors, ineficaç per a l'economia i inútil per crear ocupació, Però fins avui s'havien mostrat prudents a l'hora de parlar de vaga general i des de l'aprovació del decret-llei al Consell de Ministres del passat 10 de febrer havien optat per demanar al Govern que negocie per corregir els aspectes de la reforma que consideren més lesius i van presentar les seues pròpies propostes. 

Els dos sindicats han elaborat una declaració conjunta en què acusen a l'Executiu conservador de voler acabar amb l'arquitectura social i laboral posada en marxa a Espanya després de les primeres eleccions democràtiques i que va tenir la seua consagració en la Constitució. 
-