L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 11 de març del 2012

ARTICLE D'OPINIÓ : Sobre el plenari del dilluns passat

En el plenari de Dilluns, entre altres es tractaren dues qüestions , una sobre el crèdit que el govern va a facilitar als ajuntaments per a pagar a proveïdors i altra sobre la cessió de de terreny públic per a centres concertats.

Doncs, be, sobre el primer dir que sa fet tard i mal, primera perquè degué haver-se fet ja fa al menys cinc anys, abans que s'ofegaren tantes i tantes empreses, per lo que no se de que es congratula el grup socialista en estos moments. I segon, i com va assenyalar el mateix Víctor Borràs, per la quita que, damunt de cobrar equis mesos e inclusos anys després, havent tingut el que vaja pogut fer-ho i no vaja tancat, en el seu patrimoni i segurament crèdits bancaris fer front als costos del deute, damunt no sols no li els paguen si no que damunt si volen cobrar, fes-los un descompte: damunt de burro apalejat

AIXO ES DIU SIRVEGÜENCERIA PER NO DIR-LI ALGO MAJOR.

Açò son les sol-lucions PP amb en el beneplàcit de altres.

En el segon cas, hi ha un dit que diu que mentres cace ratolins, igual dona que el gat siga negre o blanc. I eu dic perquè donada la situació econòmica i donat que son les autonomies les competents de fer centres educatius, i donat que el estat les va a apretar els topes de gasto, del qual en un 60% o més eixen aquestos diners per a educació, i amés donada la situació de la Comunitat Valenciana, més val un centre concertat i gratuït, que no res, per lo que no bec res mal en que es puguen cedir per 75 anys terrenys a empreses per a fer-los.

Que passaria si demà mateix per retalls econòmics o per el que siga tancaren Monjes i Patronat ? jo vos eu dic, 350 xiquets al carrer i a vore a on es escolaritzaven.

Acàs la ensenyanza concertada no pasa a ser pública , no es gratuita i no la inspeccionen els mateixos inspectors, i donen els mateixos temaris que marca la consellería?

No seria millor que algú fer-ha ja el institut Jaume II que que no es faca per falta de diners de la autonomia, que de segur pasarà?

Hi ha qui de seguida pensarà que la qualitat dels concertats es pitjor , doncs els mestres no pasen una oposició : Vos tinc que sols teniu que vore els resultats dels dos colegis concertats de Tavernes i preguntar en els instituts que tal arriben de preparats ( Per cert, Anna Sirerol ex ex-alumna del Patronat) o a les universitats que tal arriben els que fan inclús el batxiller en centres d'aquestos.

Signat : Enrique Estruch i Ferrando
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Per l'amor de Deu Enrique.
Aprén ja a escriure bé perquè m'han pujat les dioptries sols pel trauma de llegir la teua opinió.

En la part de cedir terrenys públics, per sistema, a "negocis" privats no estic d'acord.

silmin ha dit...

Per al senyor ..Enrique, com a reflexió, per a debatre de forma constructiva, si la gent pot suspendre i perdre beques... l'educiació privada i concertada sempre serà de pitjor qualitat(that's my opinion). Es pot aplicar el comportament racional dels cosumidors (només és una forma de referir-se a un comportament agregat que pre-suposa certa racionalitat en les decisions que escull el consumidor). Si asseguren al meu fill que anant al privat o concertat l'aprovaran i tindrà beca, evidentment, el portaré allí, en el públic ningú m'assegura res, i ara, amb el tema de les restriccions de les beques a nivell universitari es una total perversió i negligència del sistema educatiu. Ho podem vore desde el punt de vista del col.legi, si aprove als xiquets i els facilite l'accés a la beca vindran més i seguire rebetn subvencions. Tot el que puga anirá als privats o concertats, de segur que s'estan fregant les mans.
Per a un sistema educatiu coherent requerix que als de privat no se`ls puga concedir beques i la no existència de concertats -- no descubririem ara res nou.
Altra cosa ben distinta es qu estiga d'acord en el actual sistema educatiu públic permeta el q per a mí són autentiques barbaritats econòmiques, conductuals.....
Si tinguera q portar els meus fills ara al col.legi (seguent pro-públic)... supose que els portaria a un concertat que hi ha a prop d'aquí, té cost cero , molta més exigencia als docents i un fum d'activitats extraescolars i complements educatius que no tenen els públics. Sí em pareix just? ja et dic que no, però jo primaria el benenfici dels meus fills.

en quant a la cesió de terrenys ja ho havia mig dit en altre thread del foro, donat que l'ajuntament QUALIFICA els terrenys i NEGOCIA els canons i jo presupose un comportament étic, no veig res malament .... quan diuen a una empresa privada, realment sí, tant eixa com qualsevols altra,com s'ha fet fins ara en molts llocs,..sí només cal negociar que ha de pagar per urbanitzar la zona i quanta gent del poble contractada o coses així semblants, no es tracta de fer cap regal a les privades sinó de beneficiar-se tots, la privada i el poble...a qui no sol interesar, sol ser al qeu espera especular amb terrenys en polígons industrials normalment tan sobrevalorats que les empreses privades se'n van a altres llocs.

I m'importa més el qeu diu vosté que la quantitat de faltes.

Bonic ha dit...

Jo et pregunmte la banca es pública o privada? Es privada amb diners publics i ens robem quan volen els diners publics per a fer el que vull. Qui vulga ideologia que se la pague, que per a ixò estem en un estat aconfessional. Per cert qui defensa lo públic en aquesta res pública que diguem avui per avui Espanya?? Vosté per supost que no. I aixina anem, gent que no saps que lo public es de tots , no per a que paguen tots únicament. En fi, quina ll'astima d'article.
Pregunte-li al seu diputat per valencia que es ateu.
I gràcies per ajudar a l'escola pública, i més en aquest moment.

Anònim ha dit...

Nou grup al facebook: Pijos resaors que no saben ni escriure... Que si voleu colegis per a pijos, pagueu, pagueu i pagueu... Els terrenys de tots no vols regalem... Que despres les coses entren en fallida i les tenim que pagar entre tots... Si es que, en els colegis "superdelamegamuerte" pijos concertats, en conter de regalar-vos els titols, vos ensenyare'n algo, estes coses no passarien... I per cert, ves diguent gent del poble que ha guanyat premis educatius, i digues de paso si venen de la privada o la pública... Atreveix-te...

bello preocupat ha dit...

La diferència es clara. Propedèutica, ensenyar per a... i formació, preparat per a... No hi ha més a dir. Nosaltres el defensors del sistema públic no preparem per a unes beques o unes oposicions, si no per a la vida com humans que som. I la gent que vol la privada forma des d'una òptica sectaria i forçant a ser els únics. No hi havia a Vlència una escola pública com la nostra, ja que allí tots erem iguals i no regalàvem per ser vos qui sou. Ja que de la privada mana qui mana, i normalment no es el fill del treballador o treballadora. Això se'n diu Igualdat d'oportunitats. Però el capital és el capital. I noslatres ignorant això. O millor deixant-nos enganyar pels il.lustres formats a l'escola privà.

Estruch ha dit...

El escrit ha sigut corregit previament per un corrector denominat softcatlá, podeu buscar-lo en internet, versió valenciana. Així i tot perdonen vostés les faltes.
UPyD defén la educació pública i laica i jo el primer, però ante la manca d' aquesta, bones siguen altres, eixe es el meu argument, sempre que al final siguen públiques, com es el cas del Patronat al que van els meus fills i a mi no hem costa més que, com a tots, el AMPA.I el que siga católic es per que es el que més prop en queda, ni més ni menys.

Estruch ha dit...

Gràcies no obstant pel respecte i tolerancia en les contestacions, excepte el de les 9:43, sempre hi han de desgavellats.
Espere seguixca així en endavant i no tornem a temps millor oblidats, no vos pareix?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sr. Estruch és d'agrair l'esforç que fa i així li ho reconeixem ací. Però crega'ns: no es refie dels correctors, i no perquè no facen bona tasca sinó perquè hi ha aspectes que no poden distingir bé, com són la part normativa.

Intentarem ser senzills. Exemple:
Vosté ha escrit: "i altra sobre la cessió de de terreny públic per a centres concertats".

El corrector sap que "altra" és una paraula correcta, però no sap distingir quan necessita "una" i no li ha posat "una altra sobre"

Més: "sa fet tard i mal".

Mateix cas: el corrector sap que existeix "sa" (sa mare, per exemple) però no saps si eixe "sa" correspon a l'adjectiu possessiu o es una forma pronom+verb: s'ha.
"S'ha fet tard i mal", on igual mal seria malament (fer una cosa malament).

O siga, que continue, persevere, però potser seria millor a qualsevol amic que conega millor la llengua (ja sabem que vosté no la va estudiar. No era temps) que li faça una correcció ara, aquests inicis, perquè estem segur que en un any el va escriure perfectament.

Endavant i ànim que no és dificil!

Anònim ha dit...

Sr Enrique, fa 30 anys de democràcia espanyola i els perifèrics encara depenem de correctors. Esta és la educació que vol la privada per al poble.
D'altra banda, educació privada sí, però no subvencionada.I de terrenys per a ús escolar privat no, no amb l'excusa que més val educació privada que no cap. Això és el que està intantant la dreta a València: que tota l'educació siga privada. Clar que pot haver escola totalment pública, sols cal la voluntat política, però el capital i l'esglesia encara pesen massa a este pais.
Més bé aniria si sanitat, altres serveis e inclòs els bancs foren tots públics. El lliberalisme capitalista ja ens ha demostrat a favor de quí treballa.
I a la escola concertada, vosté no deuria ni pagar l'AMPA del Patronat, la llei no l'obliga a això. El colegi eixe tan sols deuria obligar-lo a colaborar amb la parròquia, sería lo lògic per afinitat ideològica amb el centre que ú es matricula.

Anònim ha dit...

Mai he entés el significat de "concertat" per a mi o una cosa es pública per a tot el mon, i pagada per tots els contribuents o una cosa es "privada" pagada pels que la volen i ningú més...Peró ves per on un bon dia algú es va inventar la paraula "concertada". I com hem crescut i coneixem el mon aixó vol dir que el meu amic monta una cosa privada, pero jo, que soc el que gestione els diners públics, li garantitze uns diners a guanyar per si de cas te perdues...jo vull montar un taller de cotxes concertat, un supermercat concertat, una immobiliaria concertada o qualsevol negoci concertat...pero ves per on no tinc amics polítics ni en vull i ves per on encara em resta algo de vergonya, cosa que els politics han perdut...

Si per mi fos, a qualsevol que treballe a la administració o al cos pólitic li prohibiria per llei, que contractes o sanita privada o escola privada per al seu fills...a ningú se l´obliga a ser ni carrec públic ni a treballar per a l´administració. Però es una poca vergonya al meu entrendre, que qui treballa o gestiona la cosa pública, no vaja a ella quan esta mal o no porte a ella els seus fills.

I em sembla encara més mal que a aquest país de borregos, tot el mon es queixa mentre ens duen a l´escorxador i ningú fa res...no es d´extranyar doncs que amb el temps acabem tots als plats de cuatre rics en forma de costelletes i cuixes de corder...Beeee..