L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 9 de març del 2012

L’Associació de Veïns “La Valldigna” va celebrar ahir el dia de la dona i ho va fer homenatjant a Pilar Bixquert i Camarena per la seua aportació al treball artístic i artesanal a la nostra ciutat.



  
L’acte es va iniciar amb unes paraules de la presidenta de l’associació Maria Luisa Grau i l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, que van glossar sobre la significació del Dia de la Dona, i la igualtat de gèneres, dret que està reconegut a nivell internacional i estatal.

Tant la presidenta com l’alcalde recordaven aspectes socials que cal millorar fins a fer totalment efectiva una igualtat que permeta a la donar no estar discriminada en el salari ni en cap responsabilitat política, social, cultural i econòmica i que permeta conciliar la vida personal, laboral i familiar, entre altres.


 L’alcalde va recordar que això era un objectiu de tots, administracions, empreses, societat civil, fins aconseguir que amb independència del sexe, tots gaudim de la igualtat d’oportunitats, un dret que remarcava s’ha de potenciar des de la infància i amb l’educació en valors. Després va explicar les actuacions que en aquesta línia es fan a nivell d’Ajuntament de Tavernes.

Va acabar parlant de l’homenatjada, Pilar Bixquert, fent un breu repàs de la seua vida i de la seua obra en el món laboral i artesanal i com de la seua mà han eixit  quadres, estendarts, bruses falleres, ventalls, trages de valenciana, fins i tot restauracions d’imatges de sants o catifes per al Corpus.

Jordi Joan va considerar molt morescut aquest homentatge després de 50 anys de treball ensenyant i aprenent, de forma autodidàcta.

 
Després dels parlament, es va projectar un audiovisual on familiars i amics donaven l’enhorabona a Pilar Bixquert, que  després va dirigir unes paraules als assistents que omplien la Casa de la Cultura agraint-los l’homenatge.

La presidenta i l’alcalde li oferien un pergami en record del dia, cosa que va emocionar a l’homenatjada i més perquè havia estat fet per la seua filla, l’escultora i artista Teresa.

 
L’acte va acabar amb unes cançons interpretades pel duo Pepe y Paco, que animaren els assistents amb les seues versions del Duo Dinàmico abans d’oferir-se un vi d’honor.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Holo cotorreros i cotorreres.

Encara m'estic partint de riure del que he llegit en un "diari" que diu que la protagonista va ser la senyora Pilar Bixquert i posa una foto ben feta de la corporació (a l'altra sigueu sincers i demaneu al govern que s'aparte per a fer la foto al PP)com si foren les vedettes i en posa una altra de COSTAT ¡de la protagonista! que cal endevinar si es ella perquè ni es nota.
Res de fotos quant li donen el pergamí que és el moment del reconeixement, quan a u li donen "la placa" pero segur que era perque no eixira en la fotografia ni l'alcalde ni Maria Luisa.
Tant poca gràcia que els feia l'Associació de Veïns i fa uns anys no anava quasi ningú als actes de l'associació i ara a fer merits tots allí, això si en segona fila que la primera era per al govern i familiriars.
El que diu al principi: m'he rist a base de bé.

Anònim ha dit...

Hola cotorreros i cotorreres:

Ja els he enviat unes quantes voltes eixe comentari als del diari de Tavernes i no hi ha manera: no me'l publiquen.