L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 22 de març del 2012

El rellotge de sol instal·lat a l’Avinguda de la Marina ja està completament acabat.


  

Tal com vam avançar fa uns dies, el rellotge de sol s’estava instal·lat al darrer tram de la zona de vianants de l’Avinguda de la Marina de la platja de Tavernes, i ara ja és una realitat.

El rellotge és obra de Joan Olivares i de Rafael Amorós i s’ha construït en acer Corten. Arriba als dos metres d’alçària i consta d’una gran anella situada en pla vertical, de bonda amplada perquè allí van foradades les hores. Al seu interior, s’ha disposat d’una peca inclinada que és on els raigs del sol que, en la seua marxa diaria va recorrent aquesta anella, projecta les hores. Aquest rellotge imita els moderns rellotges digitals, sempre seguint l’estil propi de la parella constructora, molt habituats en la construcción de rellotges solars basats en la geometria de les ombres que projecta el disc solar. 


La regidora d’Urbanisme,. Carmen Canet, ha expressat la seua satisfacció per poder tindre aquest element urbà en una avinguda que té molt avançat l’acabament. “Els nostres veïns i els turistes podrán gaudir passejant-s’hi d’una nova avinguda i d’altra banda, podrán admirar aquesta obra artística que és el rellotge, una obra realitzada expressament per a la platja que millora la imatge i desperta la curiositat quant a l’hora solar”.


Joan Olivares és físic i professor a l’IES Josep Segrelles d’Albaida i, segurament, el gnomonista valencià més actiu i reconegut. Els seus rellotges es troven al seu poble, Otos, a tota la comarca de la Vall d’Albaida, a tota Valencià, a Catalunya i fins i tot a l’Argentina. Amb l’artista Rafael Amorós ha creat diverses obres d’art per a calcular de manera exacta el pas del temps i les ha posades a Muro, Benigànim, Benissa, Ontinyent, Guadasséquies, i en pobles de la Safor com Llocnou de Sant Jeroni o a Rafelcofer. I ara també a Tavernes. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira que estem rics, tenim per a obres de luxe i lluiment i tot.

Eduard ha dit...

Felicitats pel vostre rellotge de sol, em sembla fantàstic.

Fa un temps vaig estar construint rellotges de sol amb els meus alumnes.

Si entreu a:

http://cosmolinux.no-ip.org

trobareu un apartat sobre el funcionament dels Rellotges de Sol i la construcció d'un rellotge de sol equatorial.

Espero que us pugui servir d'utilitat.

Anims!