L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 22 de març del 2012

ARTICLE D'OPINIO: FABRA versus CAMPS


Hui he preguntat al Molt Honorable President de la Generalitat sobre transparència i exemplaritat. “No podem fer com si res. Vosté no ha actuat amb contundència i usa les mateixes formes que Camps” que deia “Está todo auditado. Solicítelo por reglamento”. La realitat és que Fabra fa, pam dalt pam baix, el mateix que Camps. 
 
Les mesures pràctiques en matèria d’exemplaritat i transparència després de set mesos de Govern no s’hi han materialitzat. Continua el regne de l’opacitat. No ens faciliten el llistat treballadors d’Emarsa, tampoc en què s’han usat els més de setze cotxes de luxe. S’ha fet un paripé a la Comissió d’Investigació Emarsa i el PP ha imposat el llistat de convocats. La Comissió la presideix amb mà de ferro Alejandro Font de Mora. No ens donen l’Informe Price-Waterhouse sobre l’ERO RTVV. Tampoc la relació de treballadors del sector públic (on hi ha una gran part dels enxufats). Per suposat que tampoc el contracte de la Fórmula 1, ni la relació de factures de l’Instituto NOOS o el contracte sobre Ferrocarrils de la Generalitat… i així fins a més de d’un centenar de peticions d’informació. Crec que és urgent posar remei.

Mentrestant el nostre Ambaixador a les Illes Balears, i coneixedor del modus operandi, Jaume Matas, ha estat condemnat i sentenciat a 6 anys de presó per malversació de diners públics, prevaricació administrativa, tràfic d’influència i falsedat en document mercantil. I este és el primer d’una llarga serie de judicis que tenen en la corrupció el seu denominador comú. 
 
Els del PP ens van prometre una Terra Mítica i ens hem trobat la cova d’Alí Babà. És una autèntica estafa i que fa que fins i tots els votants del PP se senten enganyats. Ciutadans que pensen que els diners públics no s’usen per al que cal, o pitjor encara no arriben a la seua destinació. 
 
No parle ja de l’ús inadequat: es distrau o directament es desfalca. Sobecostos, amiguismes, contractacions amb aparença de legalitat (cas Teconsa). Tinc la convicció que hem assistit a una fallida fraudulenta de la Generalitat. Si fos una empresa jo hauria demandat el seu gerent. Durant l’etapa de Governs de Camps ens hem endeutat en més de 12.000 milions d’euros. No compte les factures sense pagar que incrementarien la magnitud de la tragèdia. És per això que he demanat una Auditoria Pública que ens ajude a saber en què s’han gastat els diners. Treballarem junt a la ciutadania per a acreditar la FALLIDA FRAUDULENTA de la Generalitat Valenciana.

L’únic que ens diferencia DE les Illes Balears és que allà durant el període de 2007-2011 es van poder analitzar els expedients, les factures, els contractes… Ací, primer Camps, i ara Fabra, han ocultat, amagat i evitat la transparència per a evadir l’acció de la justícia i mentir a la ciutadania que continua sense saber en què s’han gastat -fraudulentament- els nostres diners.
Enric Morera
Sindic de Compromís
-